Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δυναμική παρέμβαση για νέο γνήσιο συνέδριο στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Ζήτησαν να εξασφαλιστεί η ταξική ενότητα του κλάδου

Νέο γνήσιο Συνέδριο με τη συμμετοχή όλων των σωματείων και όλων των εργαζομένων, ζήτησαν με παρέμβαση που έκαναν εκπρόσωποι 15 Σωματείων Δήμων της Αττικής στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ-ΟΤΑ, την περασμένη Τρίτη.

Τα σωματεία κατέθεσαν γραπτώς τις αποφάσεις γενικών συνελεύσεων ή Διοικητικών Συμβουλίων από τα σωματεία εργαζομένων στους δήμους: Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Κορυδαλλού, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας - Ειδυλλίας, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Πετρούπολης, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Περάματος, Δάφνης, Ταύρου, Π. Φαλήρου, Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής και Ελληνικού.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων επισήμαναν ότι ιδιαίτερα σήμερα αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα του κλάδου με ταξικό προσανατολισμό. Μόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή επίθεση που δέχονται μαζί με όλους τους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου στα δικαιώματά τους, στους μισθούς, στις συντάξεις, στο ωράριο, στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στη διαρκή και εντεινόμενη φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζήτησαν να γίνει νέο συνέδριο επισημαίνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα έρθουν και άλλες αποφάσεις από άλλα σωματεία, όχι μόνο από την Αττική αλλά και πανελλαδικά.

Επίσης, απευθύνονται σε κάθε σωματείο, συνδικαλιστή και εργαζόμενο ζητώντας να πάρουν θέση για αυτό το ζήτημα, να απαιτήσουν νέο Συνέδριο με τη συμμέτοχη όλων των σωματείων και των εκλεγμένων αντιπρόσωπων τους από το σύνολο των εργαζομένων! Συνέδριο που θα συνεκτιμήσει τους καιρούς της σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης, τα νέα καθήκοντα που απορρέουν. Αφετηρία ενότητας του κλάδου με σωματεία και Ομοσπονδία που θα οργανώνουν τους εργαζόμενους ενιαία στους Δήμους και στον κλάδο. Συνέδριο τώρα, νέων ταξικών καθηκόντων που η ίδια η ζωή και η πάλη θέτει επιτακτικά!

Από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας επισημάνθηκε ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί και πώς θα υπάρξει μια απάντηση μετά το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, που έγινε τον Απρίλη του 2012, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από αυτό, χωρίς να καταθέσουν ψηφοδέλτια, αντιδρώντας στην απόφαση της πλειοψηφίας να διαγράψει από το συνέδριο πάνω από 100 αντιπροσώπους 18 σωματείων και ενώ είχε, ήδη, απορρίψει την ένταξη πέντε σωματείων στη δύναμη της Ομοσπονδίας. Ο λόγος αποκλεισμού και απόρριψης ήταν ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων αυτών των σωματείων συμμετείχαν και συμβασιούχοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει ανοιχτό πραξικόπημα στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (2012-04-20 00:00:00.0)
Κουρελιάζουν τη θέληση των εργαζομένων για να «ξεφορτωθούν» το ΠΑΜΕ (2012-02-09 00:00:00.0)
Αποκλείουν σωματείο όπου συμμετέχουν συμβασιούχοι (2011-05-04 00:00:00.0)
Στρατηγική επιλογή ο αποκλεισμός των συμβασιούχων (2009-04-24 00:00:00.0)
Απέτυχαν οι μεθοδεύσεις (1999-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ