Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Να ανακληθεί η απόλυση τραπεζοκόμου που εργάζεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο απαιτεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ζητώντας παράλληλα να μπει «τέρμα στην ασυδοσία των εργολαβικών εταιρειών». Το σωματείο καταγγέλλει την εργολαβική εταιρεία «JCB Cleaning Services για την παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενης τραπεζοκόμου, γιατί τόλμησε να ζητήσει το αυτονόητο, να διεκδικήσει χρήματα που παράνομα παρακρατούσε η εταιρεία από αυτήν και τις συναδέλφισσές της». Επίσης, σημειώνεται πως «ενώ μετά από παρέμβαση του σωματείου ήταν αναγκασμένη από την Επιθεώρηση Εργασίας να δώσει τη διαφορά χρημάτων από τη σύμβαση και το επίδομα γάμου για το 2012 που έφτανε περίπου στα 1.000 ευρώ για την κάθε εργαζόμενη, η εταιρεία τρομοκρατώντας τες τις έβαλε να υπογράψουν ότι τα πήραν χωρίς να τους τα δώσει. Την συνάδελφό μας την απολύει και την εμφανίζει σαν οικειοθελή παραίτηση μη δίνοντας αποζημίωση, χάνοντας και το ταμείο ανεργίας, γιατί τόλμησε να αρνηθεί να υπογράψει για χρήματα που δεν θα έπαιρνε. Γιατί τόλμησε να οργανωθεί στο σωματείο της για να παλέψει».

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ: Για μετά το Πάσχα πάει η πληρωμή περίπου 300 συμβασιούχων του δήμου Αθήνας (σε Καθαριότητα, Πράσινο, Βρεφοκομείο) για το μήνα Απρίλη. Η διοίκηση του δήμου δικαιολογείται για την καθυστέρηση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Οι συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων έχουν λήξει και κέρδισαν, προσωρινή έστω, παραμονή στην εργασία τους με ασφαλιστικά μέτρα.

«ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ»: Για προσπάθεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καπελώσει τους αγώνες τους κάνουν λόγο εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας», στο Βόλο, που σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν αναφέρουν: «Για άλλη μια φορά και μπροστά στην Πρωτομαγιά, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καμουφλάρονται πίσω από το επονομαζόμενο "σωματείο" των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Συνεχίζουν, παρά τις καταγγελίες να καπελώνουν τους αγώνες των εργαζομένων στα πεντάμηνα προγράμματα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, με ξεκάθαρο στόχο να ψαρέψουν στα θολά νερά. Είναι γνωστή και προσφιλής η τακτική τους αυτή. Κανένας εργαζόμενος να μην τσιμπήσει. Το καπέλωμα στους αγώνες για να υλοποιούνται πολιτικοί τακτικισμοί, για να εμφανίζονται σωματεία - σφραγίδα σε προσυγκεντρώσεις πρέπει κατηγορηματικά να απομονωθεί από όλους τους εργαζόμενους. Να σταματήσουν οι κύριοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Εχουν κάθε δικαίωμα να οργανώνουν όποια εκδήλωση επιθυμούν, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καπελώνουν εκατοντάδες εργαζόμενους για να κοροϊδέψουν άλλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η στάση εργασίας με αιχμή τα «πεντάμηνα» (2015-09-04 00:00:00.0)
Απαράδεκτο να καθυστερούν ακόμα και αυτοί οι μισθοί πείνας (2015-09-03 00:00:00.0)
Παρέμβαση στο ΔΣ του ΟΑΕΔ για τα «πεντάμηνα» (2015-09-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-02-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-02-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ