Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Η ΑΤΕ δεν τους χορηγεί δάνεια

Σε συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος της ΑΤΕ στην Κρύα Βρύση Πέλλας, προχωρούν σήμερα οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής, απαιτώντας από την τράπεζα να χορηγήσει καλλιεργητικά δάνεια σε όλους ανεξαιρέτως, είτε είναι οφειλέτες είτε όχι.

Οπως καταγγέλλουν οι αγρότες, η ΑΤΕ αρνείται να δώσει δάνειο σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα να τους δένει τα χέρια, αφού δε θα μπορέσουν να προχωρήσουν στις διαδικασίες έναρξης των καλλιεργιών τους. Χτες εξάλλου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα και δεκάδων παραγωγών, στην οποία παρέστησαν οι τοπικοί βουλευτές. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης εκτιμάται πως είναι η μετάβαση σήμερα στην Κρύα Βρύση κλιμακίου της ΑΤΕ από την Αθήνα.

Οι αγρότες μέσα από τη χτεσινή συγκέντρωση καθόρισαν και τα αιτήματά τους, που είναι: Η ΑΤΕ να δώσει δάνειο σε ρευστό 200 δρχ για κάθε κιλό καπνού (υπάρχει ποσόστωση καθορισμένη για κάθε παραγωγό) και 50 δρχ σε εφόδια. Και οι αγρότες να χρεωθούν να πληρώσουν τις 250 δρχ, συν τους τόκους και επιπλέον 200 δρχ για παλιές οφειλές. Συνολικά δηλαδή 500 δρχ ώστε να τους μείνουν και 300 δρχ στο χέρι από την επιδότηση των 800 δρχ που σήμερα παρακρατά παράνομα η ΑΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ