Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Υγείας της πρώην Αγροτικής Τράπεζας ενάντια σε τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για μεταφορά των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ. Η τροπολογία αφήνει ξεκρέμαστες τις δομές και το προσωπικό του Ταμείου αφού δεν προβλέπει τίποτα για αυτές. Για το ζήτημα του προσωπικού οι ταξικές δυνάμεις προβάλλουν το αίτημα της διασφάλισης της εργασίας του με διαδοχή στον ΕΟΠΥΥ.

ΙΓΜΕ: Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ ενάντια στη συρρίκνωση του Ινστιτούτο και στις απολύσεις που επιχειρούνται μέσω της διαθεσιμότητας και της εφεδρείας. Να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2011 το ΙΓΜΕ είχε 393 υπαλλήλους και σήμερα έχουν απομείνει 278!

«ΕΧΤΡΑ»: Συνέχιση του απεργιακού αγώνα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «ΕΞΤΡΑ» στο Λαύριο. Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής κήρυξε 48ωρη απεργία η οποία ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα. Απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη συναδέλφισσάς τους, αποκατάσταση των μισθών για όλους με βάση την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του εμπορίου του 2011, σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Με μεγάλη επιτυχία έγινε την περασμένη Παρασκευή η συναυλία αλληλεγγύης που οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου για τους απεργούς.

ΣΕΤΗΠ: Την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση πραγματοποιεί αύριο, Τετάρτη, 29 Μάη, στις 6 το απόγευμα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής. Η συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως).

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «FORTHNET - NETMED»: Την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση έκανε την περασμένη Κυριακή το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «FORTHNET - NETMED». Στη συνέλευση έγινε απολογισμός και εγκρίθηκε ο προγραμματισμός δράσης με βασικό ζήτημα την υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής ΣΣΕ. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης θα γίνουν στις 6 και 7 Ιούνη από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ