Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική συμπαράσταση και ψυχαγωγία

«Μην τους ξεχνάμε...», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης συμπαράστασης στους σεισμοπαθείς της Αττικής, που διοργανώνεται τη Δευτέρα, στο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 1), με πρωτοβουλία της Βαλκανικής Ενωσης Φιλίας, της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ και των Δήμων Αχαρνών, Αγ. Βαρβάρας, Αν. Λιοσίων, Ζεφυρίου, Καλλιθέας, Καματερού, Λυκόβρυσης, Μεταμόρφωσης, Ν. Χαλκηδόνας, Φυλής, Χαϊδαρίου και της κοινότητας Θρακομακεδόνων. Θα παρουσιαστεί το μουσικο-ποιητικό έργο «Χώρα του Ηλιου», σε μουσική του Πασχάλη Τόνιου, ποίηση του Σαράντη Αλιβιζάτου από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι: Ελένη Δήμου, Ηλίας Κλωναρίδης, Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Τζούλια Σουγκλάκου, Θεοδοσία Στίγκα, Πασχάλης Τόνιος, Αλέξανδρος Χατζής, Μαρία Φωτίου. Επίσης, η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης και Νεανίδων Νίκαιας. Ποιήματα θ' απαγγείλουν οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος και Νικήτας Τσακίρογλου, ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα παρουσιάσει η Ελντα Πανοπούλου.

  • Σόουλ, φανκ, ρέγγε και τζαζ «διαδρομές» από τους «Down Town Beat» σήμερα, στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης). Το σχήμα, από τα γνωστότερα της αθηναϊκής σκηνής, αποτελούν: Η Αγγλίδα τραγουδίστρια Louise Attach, η Αθηνά Ρούτση (τραγούδι), ο Ηλίας Κατελάνος (κιθάρα, φωνητικά), ο Γιώργος Δελής (πιάνο, κίμπορντς), ο Δημήτρης Παπανίκου (μπάσο), ο Τσίκο (νταμς), ο Τάκης Τσουργιάννης (κιθάρα, κρουστά), ο Δημήτρης Τσάκας (άλτο σαξόφωνο).
  • Στο «Καφεθέατρο» της οδού Κοδριγκτώνος εμφανίζεται από χτες η Ηρώ, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τραγούδια της, για τρία τετραήμερα του Γενάρη. Στη μουσική σκηνή θα βρίσκεται μέχρι τη Δευτέρα και από 21-24/1 και 28-31/1.
  • Εργα Μπαχ, Σκαρλάτι, Μπετόβεν, Σούμαν και Χιναστέρα θα παρουσιάσει η πιανίστα Μαρία Τασσοπούλου, στο ρεσιτάλ που θα δώσει σήμερα (7 μμ), στην αίθουσα συναυλιών «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41), στο πλαίσιο του κύκλου «Οι νέοι για τους νέους». Είσοδος ελεύθερη.
  • Η μουσική σύνθεση «Τραγουδάμε μαζί για το παιδί» της Ελενας Χούντα είναι μεταξύ των έργων, που θ' ακουστούν στις δύο συναυλίες που θα δώσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Δευτέρα και την Τρίτη (8.30 μμ), στο Κολέγιο Αθηνών (Ψυχικό), με μαέστρο τον Ανδρέα Πυλαρινό. Τον ύμνο θα ερμηνεύσει η μέτζο σοπράνο Κλαούντια Ντέλμερ . Η συναυλία περιλαμβάνει, επίσης, έργα Τσαϊκόφσκι, Μπιζέ, Λιστ και Ραχμάνινοφ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ