Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Εικαστικά
Ταξίδια χρωμάτων

Η έβδομη ατομική έκθεση έργων της Ιωάννας Μπάμπαρη, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (6μ.μ.) στο Εικαστικό Κέντρο Τεχνών «Γ. Καρύδης» (Αριάδνης και Νιόβης) του δήμου Φιλοθέης. Θα παρουσιαστούν ελαιογραφίες με τίτλο: «Ευάλωτα Παραπετάσματα της Αβύσσου». Οπως σημειώνει ο Διονύσης Βούλτσος «Τα τοπία των προσώπων και τα πρόσωπα των τοπίων της Ιωάννας εγκαθιδρύουν το χώρο της ζωγραφικής της σκηνής (...). Πού είναι όμως ο χρόνος; Ο σκηνικός χρόνος ελλοχεύει στη θεματική της ύφανση, στη συνθετική της πλοκή. Χρόνος ανοιχτός, χρόνος τελεσφόρος, ρέων, άμα τη εμφανίσει ιχνευτή. Ο σκηνικός χρόνος των έργων της Ιωάννας λειτουργεί μόνο σε συζυγία, με τον υποκείμενο χρόνο των ιχνευτών της».

«Η Ιωάννα γνωρίζει ότι το "παίγνιον" χρειάζεται τουλάχιστον δύο. Ζωγραφίζει όχι για να "παίξει" μόνο με τον εαυτό της, αλλά κυρίως, για να "παίξει" μαζί μας. Για τούτο η σκηνή της είναι ανοιχτή χωροχρονικά, αλλά και τόσο μυστική, όσο αρμόζει στη νομοτέλεια του "παιγνίου"».

Η Ι. Μπάμπαρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στο Παρίσι και τον Καναδά. Επίσης, μαθήτευσε 7 χρόνια κοντά στο γλύπτη και ζωγράφο Alwyn και διετέλεσε βοηθός του στη γλυπτική. Σπούδασε θέατρο στη σχολή Στανισλάβσκι και συνεργάστηκε στον κινηματογράφο. Από το 1983 εκθέτει σε πανελλήνιες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Αμερική κ.α.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιανουαρίου και θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ