Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΕ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Στη διάθεση των μονοπωλίων τα στοιχεία των ερευνών

Προσκλητήριο της συγκυβέρνησης στους ενεργειακούς κολοσσούς να ορμήξουν στο «ψητό»

Χάρτης με τις διελεύσεις που έκανε το νορβηγικό ερευνητικό σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης
Χάρτης με τις διελεύσεις που έκανε το νορβηγικό ερευνητικό σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης
Σινιάλο στους ενεργειακούς μονοπωλιακούς ομίλους να σπεύσουν να εκμεταλλευθούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της χώρας, κάνει η κυβέρνηση. Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, από σήμερα θα είναι διαθέσιμα για τις πετρελαϊκές εταιρείες τα στοιχεία από τις σεισμικές έρευνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από τη νορβηγική εταιρία «PGS» στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σε μια περιοχή συνολικής έκτασης 12.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η επεξεργασία των στοιχείων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβρη του 2013. Ωστόσο, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στις πετρελαϊκές εταιρείες να «αξιολογήσουν» το εύρος των αποθεμάτων, προκειμένου να διαμορφώσουν τις προσφορές τους ενόψει των διαγωνισμών που θα γίνουν μέσα στο 2014, για την παραχώρηση «οικοπέδων» προς έρευνα και εκμετάλλευση.

Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, «η εν λόγω περιοχή, που αποτελεί αντικείμενο του επερχόμενου γύρου αδειοδοτήσεων, καταδεικνύει μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική» ενώ τονίζεται ότι «μετά από 15 χρόνια αδράνειας, η συγκεκριμένη περιοχή ξαναμπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά μάλιστα και από τις πρόσφατες, πολλά υποσχόμενες, ανακαλύψεις στην περιοχή της Μεσογείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ