Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Καταγγέλλει συμπαιγνία Σαμαρά - Βενιζέλου

Σε Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο επέρριψε χτες τις ευθύνες για την αποχώρησή του από τη συγκυβέρνηση ο Φ. Κουβέλης, σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Οπως είπε, «η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», επειδή «ο κ. Σαμαράς προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς καν να μας ενημερώσει». Ωστόσο, για πολλοστή φορά διαβεβαίωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δε διαφώνησε με τις «αναδιαρθρώσεις».

Εκτίμησε ότι ο στόχος του Α. Σαμαρά ήταν η πρόωρη προσφυγή σε κάλπες, αλλά «όταν υπήρξε η ευρωπαϊκή πίεση, τότε ανέκρουσε πρύμναν. Το μόνο που μπορούσα να κάνω τότε, ήταν αυτό που έκανα: να αποχωρήσω από την κυβέρνηση». Ευθύνες επέρριψε και στον Ε. Βενιζέλο αναφέροντας ότι «γνώριζε τη θέση της ΔΗΜΑΡ από νωρίς, όταν και συναντηθήκαμε. Εχω πια τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου είχε επέλθει ήδη νωρίτερα, την Πέμπτη το μεσημέρι σε τηλεφωνική τους επικοινωνία».

Σε ό,τι αφορά στη διατήρηση στελεχών προερχόμενων από τη ΔΗΜΑΡ στον κρατικό μηχανισμό, ο Φ. Κουβέλης δικαιολογήθηκε ότι έχουν παραιτηθεί όσοι «ασκούσαν πολιτική», αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθούν όσοι έχουν υποδειχτεί σε διάφορες άλλες θέσεις από τη ΔΗΜΑΡ. «Εάν θέλει η κυβέρνηση, με την παρούσα σύνθεση, να τους απομακρύνει, είναι δικό της θέμα», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ