Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Απαιτούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, την εξασφάλιση λειτουργίας όλων των κέντρων με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη μη επιβολή τροφείων και να μη γίνει καμιά απόλυση ή μείωση μισθού

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας, στη Διεύθυνση Πρόνοιας (Σολωμού 60). Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, καθώς:

Η κατακόρυφα μειωμένη κρατική επιδότηση δεν έχει αρχίσει ακόμα να κατανέμεται στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους να παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι και οι οικογένειές τους να οδηγούνται σε απόγνωση. Τη χρονιά που πέρασε παρατηρήθηκαν ελλείψεις σε ύλες και τρόφιμα για τους ανθρώπους με αναπηρία, επιβλήθηκαν τροφεία (στα υποτιθέμενα «φιλανθρωπικά» - «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» κέντρα) σε οικογένειες που ήδη δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα. Οι εργοδότες απειλούν τους εργαζόμενους με αύξηση ωραρίων, μειώσεις μισθών, τους πιέζουν για υπογραφή επιχειρησιακών/ατομικών συμβάσεων, ενώ με την τρομοκρατία των απολύσεων προσπαθούν να κλείσουν τα στόματα (πρόσφατα 3 εργαζόμενοι απολύθηκαν από το Κέντρο «ΘΕΟΤΟΚΟΣ»).

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Ειδικά Σχολεία (ΣΕΜΙΣΕΑ), καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο. «...Να μην επιτρέπουμε στις συμβιβασμένες δυνάμεις να μας οδηγούν σε ανώδυνα μονοπάτια περί συμμαζέματος του συστήματος μέσω θεσμικού πλαισίου και να ρίχνουν έτσι νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Δεν είναι ζήτημα διαχείρισης αλλά πολιτικών επιλογών ώστε να απαλλαγεί το κράτος από κάθε ευθύνη και να οδηγηθεί ο χώρος στην ιδιωτικοποίηση, στη φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Την απεργία στηρίζει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ