Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μία ακόμα Εξεταστική ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για τη σύσταση μιας ακόμα Εξεταστικής Επιτροπής, αυτή τη φορά για το κλείσιμο της ΕΡΤ, κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την πρόταση, προκύπτουν «προφανείς πολιτικές, και νομικές (ποινικές, αστικές, διοικητικές) ευθύνες, των προσώπων που σχεδίασαν, χειρίστηκαν και εξακολουθούν να υλοποιούν την κυβερνητική απόπειρα κατασυκοφάντησης, απαξίωσης και τελικά κατάργησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Οι ευθύνες συνίστανται, κατά την πρόταση, στην «κυβερνητική-κομματική χειραγώγηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της κατάργησης της ΕΡΤ και της δημιουργίας ενός συρρικνωμένου και ελεγχόμενου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και την ενίσχυση της διαπλοκής (κυβερνητικής και κομματικής), όπως προκύπτει από τα ήδη αντλούμενα από ιδιωτικούς φορείς οφέλη και στην ανθρωποθυσία 2.500 και πλέον εργαζομένων στο βωμό της υποταγής στα κελεύσματα των δανειστών».

Για να εγκριθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής (όχι σε θερινά τμήματα). Για τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπή μετά τη σχετική συζήτηση, γίνεται φανερή ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120 βουλευτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ