Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προληπτικά ... ΚΑΤάγματα

Σε ...επιδημία έχει εξελιχθεί η πρακτική της Διοίκησης του ΚΑΤ να παραπέμπει στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή (ΔΥΕ) εκατοντάδες εργαζόμενους -μέχρι και 270- που κάνουν χρήση του δικαιώματος για απουσία με ασθένεια.

Και η πρόθυμη -προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου- ΔΥΕ είναι πολύ δύσπιστη ως προς την ειλικρίνεια των εργαζομένων αλλά και τη γνώση και την επιστημονική κατάρτιση των συναδέλφων τους γιατρών που γνωματεύουν για την ανάγκη αναρρωτικής άδειας ή συμμετέχουν στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή. Η ΔΥΕ, με το απλό επιχείρημα πως δεν πείστηκε «ότι χρειαζόταν επιπλέον άδεια» έκοψε εφτά μεροκάματα από εργαζόμενη που έπαθε διάστρεμμα εν ώρα εργασίας!

Είναι μια από εκείνες τις εργαζόμενες που έχουν φορέσει πατίνια για να μπορέσουν καλύψουν τα τρομακτικά κενά που υπάρχουν, όπως συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Παραβλέποντας ακόμα και τις επαγγελματικές ασθένειες, που γιγαντώνονται, η συγκυβέρνηση προκαλεί προληπτικά ΚΑΤάγματα για να μη βγάλουν ούτε «κιχ» οι εργαζόμενοι για την εφαρμογή των σχεδίων της με την κινητικότητα των εργαζομένων, που μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις θα γονατίσουν τα νοσοκομεία από προσωπικό.

Μια πρώτη απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι του ΚΑΤ, που, με πρωτοβουλία του Σωματείου τους, κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το μεσημέρι, ώρα 12, στη Διοίκηση του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ