Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Με απεργία είπαν «Οχι» στην εξόντωσή τους

Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες για δεύτερη μέρα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενάντια στις απολύσεις - διαθεσιμότητες, που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, έκαναν συγκέντρωση στην Ομόνοια με το κεντρικό πανό τους να δίνει το «στίγμα»: «Μπλόκο στα μέτρα - Καμιά διαθεσιμότητα - απόλυση - Παλεύουμε να ανατραπούν οι πολιτικές που τα γεννούν». Ο Δημ. Κυζίλης, στέλεχος του Συνδικάτου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι ένα μικρότερο κράτος που θα υποστηρίζει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και ταυτόχρονα θα χτυπάει τη σταθερή εργασία, τους εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα και θα τους αντικαθιστά με εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης». Με πορεία, οι απεργοί κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις της ΠΟΕ ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία επίσης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πορεία από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης μέχρι την Καμάρα έκαναν και εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Για σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ κάλεσε σε καταλήψεις δημαρχείων.

Η ΚΕΔΕ

Η ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, επί της ουσίας αποδέχτηκε τις απολύσεις στο Δημόσιο. Ζήτησε τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής αξιολόγησης «που θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των Υπουργείων, των φορέων τους και των Δήμων και αμέσως μετά να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων». Δηλαδή, να γίνουν ...αξιοκρατικές απολύσεις!

το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ:

«Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ παραμένει αμετακίνητη στην υλοποίηση του στόχου για χιλιάδες απολύσεις. Στη φάση αυτή, επιλέγει και την Τοπική Διοίκηση, όπου χρόνια τώρα με τη σύμπραξη αλλά και ανοχή των δημάρχων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιείται κατά γράμμα η αντιλαϊκή πολιτική. Η ΚΕΔΕ έχει σοβαρή ευθύνη, γιατί μιλώντας για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης όπως και για δήθεν "αξιοκρατική" αξιολόγηση, στην ουσία αποδέχεται και νομιμοποιεί τις απολύσεις. Δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, με την πρότασή της για "ενδοδημοτική κινητικότητα" που αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους».

Στην Περιφέρεια

Οι σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίαζε χτες ψήφισμα το οποίο τελικά εγκρίθηκε (καταψήφισαν οι σύμβουλοι της ΝΔ και του Καρατζαφέρη) και με το οποίο «το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την αντίθεσή του στις σχεδιαζόμενες απολύσεις - διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Οι απολύσεις αυτές θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο και αυτές τις ανεπαρκείς κοινωνικές δομές που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις - διαθεσιμότητες, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση του λαού υπηρεσίες, με πλήρη μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους δήμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ