Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΝΙΚΟΥ

ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ: «Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο από αυτά της ΕΛΣΤΑΤ (...) είναι το γεγονός ότι ως χώρα είχαμε μείωση της παραγωγής γάλακτος κατά 30%. Και αυτό δεν συνέβη επειδή συρρικνώθηκε το ζωικό κεφάλαιο (κι αυτό έγινε σε ένα βαθμό) αλλά κυρίως γιατί τα ζώα υποσιτίζονται λόγω της αδυναμίας των κτηνοτρόφων να αγοράσουν ζωοτροφές! Και φυσικά η ζημιά είναι ανυπολόγιστη σε ένα από τα πλέον εξαγώγιμα προϊόντα μας όπως είναι η φέτα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά φέτος είχαμε και τις χαλαζοπτώσεις στην Ημαθία, την Πέλλα και τον Τύρναβο όπου κυρίως παράγεται το βιομηχανικό ροδάκινο με αποτέλεσμα να έχουμε μία μείωση της παραγωγής κατά 30 ως 40% που συνεπάγεται απώλεια αγορών στο εξωτερικό για την κομπόστα όπου κατέχουμε τα σκήπτρα, με τους Κινέζους ωστόσο να ακολουθούν...» (στο ΒΗΜΑ).

ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ: «Δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα ένα μεγάλο μέρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ (...) Μόλις 2 στους 10 συνταξιούχους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δηλώνουν ότι η σύνταξή τους επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών όλου του μήνα (...) ενώ για τη μεγάλη πλειοψηφία του 75% η σύνταξη αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματος. Ενας στους τέσσερις ασφαλισμένους έχει σταματήσει να καταβάλλει εισφορές στο ταμείο, ενώ οι μισοί ασφαλισμένοι εκτιμούν ότι δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν τις εισφορές τους για το επόμενο διάστημα» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΛΑΛΗΣΑΝ; «Η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε μια φοβερή πραγματικότητα, κυρίως ως προς την κοινωνική εκρηκτικότητα ενός προγράμματος που έχει καταστήσει τη χώρα ένα είδος κομμουνιστικής κοινωνίας, χωρίς τα "καλά" του υπαρκτού σοσιαλισμού. Είναι λίαν αμφίβολο αν ακόμα και η έλευση του ΚΚΕ στην εξουσία θα είχε φέρει τέτοια κομμουνιστικού τύπου μέτρα στη χώρα: με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η ιδιωτική περιουσία βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο σε βαθμό δήμευσης (...) Η μόνη διέξοδος είναι να μην έχει κανείς τίποτα (...) Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι πραγματικά ένα κακέκτυπο του υπαρκτού σοσιαλισμού... (...) Είναι πλέον σαφές: το "παιγνίδι" έχει οριστικά χαθεί, χωρίς επιστροφή...» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ