Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠ. ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΕΕ - NATO ένοχοι για την τραγωδία στη Λαμπεντούζα

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στη συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ για τα μεταναστευτικά ρεύματα στη Μεσόγειο

Ο τραγικός θάνατος των εκατοντάδων μεταναστών στη Λαμπεντούζα αποτελεί ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα τόνισε, σε παρέμβαση του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, στη συζήτηση σχετικά με τα μεταναστευτικά ρεύματα στη Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στα τραγικά γεγονότα κοντά στη Λαμπεντούζα.

Επισήμανε στην τοποθέτησή του: «Η τραγωδία της Λαμπεντούζα δεν αποτελεί ατύχημα. Είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού ενάντια στους λαούς. Ο πραγματικός ένοχος για το θάνατο των εκατοντάδων μεταναστών - παιδιών και γυναικών - είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική της εκμετάλλευσης, των επεμβάσεων και πολέμων της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Που ξεριζώνει από τον τόπο τους τα θύματά τους, σε αναζήτηση επιβίωσης, για να βρίσκουν τραγικό θάνατο, αντιμέτωπα με τη βάρβαρη καταστολή της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της, ενάντια στους μετανάστες. Αυτό είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα ενός γιγάντιου πλέγματος αντιμεταναστευτικών μέτρων και μηχανισμών ΕΕ και κυβερνήσεων.

Με κυνικό τρόπο, η ΕΕ αξιοποιεί την τραγωδία της Λαμπεντούζα, όπως και εκατοντάδες άλλες, για να εντείνει την καταστολή ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες. Η Επίτροπος Μάλστρομ προανήγγειλε επέκταση της δράσης των μονάδων του FRONTEX, από την Κύπρο ως την Ισπανία, παράλληλα με την εφαρμογή του συστήματος επιτήρησης συνόρων EUROSUR. Η υποκριτική έκφραση λύπης και τα κροκοδείλια δάκρυα της ΕΕ και του πολιτικού προσωπικού της μόνο οργή προκαλούν. Οι 17.000 μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους, από το 1990, στα σύνορα της ΕΕ αποτελούν μία ακόμη τραγική απόδειξη της βαρβαρότητας του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Οι εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες έχουν κοινό εχθρό το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, την Ευρωένωση των μονοπωλίων. Την εξουσία τους και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, κρατικούς και παρακρατικούς, τους μηχανισμούς των φασιστικών εγκληματικών μορφωμάτων που είναι γέννημά τους. Ενάντια σ' αυτό πρέπει να στρέψουν την κοινή πάλη τους, για την ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων, τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ