Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ FIR
Καταδίκη του νεοναζισμού και της μήτρας που τον γεννά

Πραγματοποιήθηκε στη Σόφια το 16ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών/Αντιφασιστών Αγωνιστών (FIR)

Με γόνιμο προβληματισμό για τη δράση της Οργάνωσης και την παραπέρα πορεία της (αντιιμπεριαλιστικός - αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός), μπροστά στην ένταση των φαινομένων της εγκληματικής φασιστικής δράσης που αναπτύσσεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έγινε στη Σόφια Βουλγαρίας το 16ο Συνέδριο της FIR (Διεθνής Οργάνωση Αντιστασιακών/Αντιφασιστών Αγωνιστών. Στο Συνέδριο πήραν μέρος αντιπρόσωποι από 16 χώρες - ανάμεσά τους οι αντιπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ). Εκλέχτηκε νέα διοίκηση (πρόεδρος και γραμματέας επανεξελέγησαν, αντίστοιχα, οι X. Βίλμος και Ου. Σνάιντερ) και Εκτελεστική Επιτροπή (επανεξελέγη αντιπρόεδρος ο Χρ. Τσιντζιλώνης και, ως δεύτερο μέλος της ΕΕ από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, για πρώτη φορά, ο συναγωνιστής Γρ. Τουγλίδης).

Το 16ο Συνέδριο της FIR ενέκρινε, παμψηφεί, ψηφίσματα κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και άλλες χώρες, για την πληρωμή των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και επιστροφή του κατοχικού δανείου στην Ελλάδα, για την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και ψήφισμα για την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών που κρατούνται, ακόμα, παράνομα, στις ΗΠΑ κ.λπ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ, Χρ. Τσιντζιλώνης, κατήγγειλε τις ανιστόρητες προσπάθειες της ΕΕ για την αναθεώρηση της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Κατήγγειλε την επιχείρηση συκοφάντησης και υποβάθμισης της προσφοράς της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στη συντριβή του ναζιστικού τέρατος, της συμβολής των αντιστασιακών κινημάτων, επικεφαλής των οποίων ήταν οι κομμουνιστές, στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Χαρακτήρισε βέβηλη την προσπάθεια των ιμπεριαλιστών και αστικών κυβερνήσεων να εξισώσουν τον εγκληματικό φασισμό με τον κομμουνισμό που απελευθέρωσε τους λαούς από τη φασιστική πανούκλα. Σήμερα, τόνισε, υπάρχει η ανάγκη μαζί με την καταδίκη του φασισμού - ναζισμού να αναπτύσσεται αποφασιστικά και η πάλη των λαών ενάντια και στον καπιταλισμό - ιμπεριαλισμό που είναι η μήτρα που γεννά και αναπαράγει το φασιστικό τέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ