Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΕΚ 59- 87
Παράσταση για ένα ρόλο

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν ο 1ος ημιτελικός μεταξύ της ΑΕΚ και του Ηρακλή για το κύπελλο Ελλάδας. Η «Ενωση», χωρίς να δυσκολευτεί, επικράτησε του «Γηραιού» με 87-59 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού καθώς αποδίδοντας καλό μπάσκετ, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησε τους αντιπάλους της να πλησιάσουν στο σκορ, δίνοντας μάλιστα ένα πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση, για δεύτερη μάλιστα φορά την τελευταία διετία.

Ο Ιμπραήμ Κουτλουάι οδήγησε για άλλη μια φορά την ομάδα του στη νίκη ενώ η αμυντική γραμμή των «κιτρινόμαυρων», με ηγέτη τον Ζήση, δεν άφησε τους «κυανόλευκους» να μπουν στο ρυθμό του αγώνα. Από τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισε ο Χατζηβρέττας στην αρχή ενώ σημαντική βοήθεια έδωσε ο Νάκιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Καμαριώτης 3 (1), Μαργαρίτης 2, Καράσεφ 1, Χρυσανθόπουλος 9 (1), Νάκιτς 7, Χατζηβρέττας 14, Χούπμαν 3, Παπαϊωακείμ 5, Διαμαντίδης 3 (1), Παπαδόπουλος 3, Καράγκουτης 9.

ΑΕΚ: Στεφάνοφ 8, Παντελιάδης 3 (1), Ζήσης, Κικίλιας 3 (1), Χάμινγκ 4, Χατζής 6, Κουτλουάι 22 (6), Ντικούδης 8, Μισιακός 1, Μιούρσεπ 9 (1), Μπετς 11, Κακιούζης 12.

Στις δηλώσεις μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Ηρακλή, Ηλίας Αρμένης, είπε: «Δε δικαιώσαμε τις όποιες βλέψεις είχαμε για να πάρουμε τον τίτλο, αφού χάσαμε κατά κράτος σε όλους τους τομείς. Ουσιαστικά αποχαιρετήσαμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τα πολλά λάθη που είχαμε κάνει». Στην αντίπερα όχθη ήταν οι δηλώσεις του Ντούσαν Ιβκοβιτς: «Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις. Ελέγχαμε το ρυθμό από την αρχή, όμως στον αυριανό τελικό ίσως μας στοιχίσει το γεγονός ότι σήμερα δεν είχαμε ένα δυνατό αντίπαλο να κοντραριστούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ