Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Η αγωνία στο κατακόρυφο

Ιδανικός αυτόχειρας μπορεί να χαρακτηριστεί η Γιουβέντους, που έχασε σημαντική ευκαιρία να πλησιάσει την πρωτοπόρο Ρόμα στο δρόμο για την κατάκτηση του φετινού Καμπιονάτο. Οι Γιουβεντίνοι παραχώρησαν αναπάντεχη ισοπαλία 1-1 στην έδρα τους με αντίπαλο τη Λέτσε και έτσι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το 2-2 της Ρόμα με τη Λάτσιο στο ντέρμπι της Ρώμης. Οι πρωτοπόροι, αν και προηγήθηκαν 2-0 χάρις στα γκολ των Μπατιστούτα, Ντελβέκιο, εντούτοις στο τελευταίο δεκάλεπτο γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν. Οι Λατσιάλοι κατάφεραν να μειώσουν στο 78` με τον Νέτβεντ και να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις με τον Κάστρομαν. Με νίκες συνέχισαν Πάρμα και Μίλαν, που ακολουθούν τους πρωτοπόρους, αφού επικράτησαν της Βιτσέντζα με 1-0 εκτός έδρας και της Βερόνα, με το ίδιο σκορ, αντίστοιχα. Η Μπρέσια έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της Ιντερ, καθώς επικράτησε των Νερατζούρι με 1-0. Η βαθμολογία: Ρόμα 62, Γιουβέντους 57, Λάτσιο 55, Πάρμα 47 κτλ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα βρέθηκε ξανά η Μπάγερν Μονάχου, που επικράτησε της Φράιμπουργκ με 1-0 και εκμεταλλεύτηκε έτσι το στραβοπάτημα της Σάλκε κόντρα στην Μπόχουν με 1-1. Ετσι, οι Βαυαροί, τους έπιασαν στο ρετιρέ, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής, η εκτός έδρας νίκη της Λεβερκούζεν επί της Καϊζερσλάουτερν με 1-0 που έπιασε στη βαθμολογία την Ντόρτμουντ (αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βόλσφμπουργκ). Η βαθμολογία: Σάλκε 56, Μπάγερν Μονάχου 56, Ντόρτμουντ 53, Λεβερκούζεν 53 κτλ.

ΑΓΓΛΙΑ: Η νίκη της Λιντς επί της Τσέλσι με 2-0 ήταν από τα σημαντικότερα γεγονότα στην 36η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Σπουδαία νίκη πέτυχε και η Λίβερπουλ εκτός έδρας επί της Κόβεντρι με 2-0, ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και η επικείμενη πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ της Μίντλεσπρο. Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Γ 80, Αρσεναλ 66, Λιντς 2, κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ