Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Ενας ναυτεργάτης αγνοούμενος είναι ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που διαδραματίστηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου όταν το υπερήλικο και υποσυντήρητο φορτηγό πλοίο «STELLA» σημαίας Σιέρα Λεόνε και με 6μελές πλήρωμα, βυθίστηκε 19 ναυτικά μίλια δυτικά της Κάρπαθου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το πλοίο προσέκρουσε στη βραχονησίδα Αστακίδα, ενώ, σύμφωνα με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΝΑ λίγο πριν τη βύθισή του εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Πέντε μέλη του πληρώματος όλοι Γεωργιανοί, κατάφεραν να επιβιβαστούν σε σωσίβια λέμβο που εντοπίστηκε από το αλιευτικό σκάφος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Το φορτηγό πλοίο «STELLA» είχε έτος κατασκευής το 1967, δηλαδή ήταν 46 ετών! Το πλοίο είχε αποπλεύσει άφορτο από το λιμάνι Αλιάγα της Τουρκίας με προορισμό την Κύπρο.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Για μια ακόμα φορά δικάζεται στις 5 Νοέμβρη, μετά από την αναβολή της δίκης στις 25 Οκτώβρη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, Παναγιώτης Στρούζας, μέλος της Γραμματείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ και στέλεχος του ΚΚΕ. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της παρακώλυσης δημόσιας υπηρεσίας καθώς στις 17 Δεκέμβρη 2009 συμμετείχε στην περιφρούρηση της απεργίας σε τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 5 Νοέμβρη στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια.

ΣΕΚΑΠ: Σε νέα 48ωρη απεργία προχώρησαν από χτες οι 230 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις μειώσεις μισθών που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία με απολύσεις και διαθεσιμότητες. Την προηγούμενη Πέμπτη, η εργοδοσία απέλυσε άλλους 7 εργαζόμενους αυξάνοντας τον αριθμό των απολυμένων στους 16, ενώ έχει θέσει και 17 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα. Την παρασκευή τα δύο σωματεία της ΣΕΚΑΠ έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Το Σάββατο με πρωτοβουλία των δύο σωματείων πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο όπου δυναμικό παρών έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

ΘΗΒΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 14ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θηβών. Οι έδρες στο νέο ΔΣ κατανέμονται ως εξής: ΔΑΣ (ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ): 2 (από 2 που είχε, καταγράφοντας αύξηση 1%). ΣΑΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ): 8 (από 9 που είχε). ΔΑΚΕ: 1 (από 1 που είχε). ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ): 1 (από 1). ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: 1 (συμμετείχε για πρώτη φορά και αποτελείται από αποχωρήσαντες από τη ΔΑΚΕ στο χώρο της ΕΑΒ). Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ τονίζει ότι επιβεβαιώθηκε η διαλυτική και εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό κίνημα της περιοχής, με ευθύνη των δυνάμεων της πλειοψηφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ