Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συνάντηση με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ για το ζήτημα των 15 εργαζομένων από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που μετακινούνται, μέσω της διαθεσιμότητας, σε νοσοκομεία της Αττικής, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα και τόνισε την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες του Κόμματος για την τοποθέτησή τους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

ΕΟΠΥΥ: Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) ΕΟΠΥΥ Αττικής είναι τα εξής: «Αγωνιστικό Μέτωπο» (στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) 377 ψήφοι και 6 έδρες. «Ενωτικό Ιατρικό Ψηφοδέλτιο» (στηρίζεται απ' τη ΝΔ) 306 και 4. «Συμμαχία - Αλληλεγγύη» 102 και 2. «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» (στηρίζεται απ' τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) 68 και 1. Δεν πήραν καμία έδρα η ΑΙΚ (40 ψήφοι) και η ΑΡΣΙ (32 ψήφοι).

ΡΟΔΟΣ: Σε κινητοποίηση σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ., στο Νοσοκομείο της Ρόδου καλούν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών του νησιού καθώς και οι παρατάξεις της ΔΑΣ στους Οικοδόμους και τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους. Τα σωματεία κινητοποιούνται ενάντια στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και στο χαράτσι των 25 ευρώ για νοσηλεία που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση από το επόμενο έτος.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Ασπροπύργου ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, τη Λαϊκή Επιτροπή Ασπροπύργου και το Σύλλογο Γυναικών Ασπροπύργου. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο επικείμενο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, στη συρρίκνωση - συγχώνευση του Θριασίου Νοσοκομείου με κλείσιμο κλινικών και τμημάτων. Απαίτησαν παράλληλα να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας στον Ασπρόπυργο, που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε άνεργους και ανασφάλιστους.

ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν 4 υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου, οι οποίοι πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται, παραλαμβάνοντας από κλινικάρχη 250 χιλιάδες ευρώ και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον τακτικό ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση. Οι υπάλληλοι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται γνωστοί συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είχαν στήσει «κόλπο», από το οποίο προσδοκούσαν να εισπράξουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Το έδαφος για τέτοιου είδους «κομπίνες» έχει διαμορφώσει η αντιλαϊκή πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία, με αποτέλεσμα, σε ό,τι αφορά στον Οίκο Ναύτου, να έχει αποψιλωθεί από γιατρούς και τεχνολογικό εξοπλισμό και όλες οι υπηρεσίες του να δίνονται στους επιχειρηματίες του χώρου, όπως ο κλινικάρχης ο οποίος «έδωσε» τους υπαλλήλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ