Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΕΕ
Ελληνική συμμετοχή σε «μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα»

Η κυβέρνηση βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Στην υπογραφή συμφωνίας για την πρόσθετη συμμετοχή της Ελλάδας σε πρόγραμμα «μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων» και στη διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας με τις Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Πολωνία, που ήδη χρησιμοποιούν ή σχεδιάζουν τέτοια συστήματα, προχώρησε χτες η κυβέρνηση. Τη συμφωνία υπέγραψε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά, στο περιθώριο των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας (ΕΟΑ) και του Συμβουλίου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για στρατιωτικά συστήματα, που χρησιμοποιούνται για κατασκοπευτικούς αλλά και επιθετικούς σκοπούς από τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Η χρήση τέτοιων συστημάτων, «αξιοποιείται» κυρίως κατά την προετοιμασία ή στη διάρκεια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εντάσσονται στο «οπλοστάσιο» του ΝΑΤΟ.

Στην ομιλία της κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, η Φ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην «ανάγκη οι αμυντικές βιομηχανίες των κρατών μελών της ΕΕ να ενισχύουν ως δίκτυο τις ανάγκες της ευρωπαϊκής άμυνας, μέσα από συνέργειες και αποδοτικότερες συνεργασίες σε επίπεδο ΕΕ και περιφερειακά». Οπως υποστήριξε «οι βιομηχανίες της ΕΕ δεν μπορεί να είναι αντίπαλοι. Συνεργάζονται και συνυπηρετούν κοινές πολιτικές».

Η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας, χαρακτήρισε ουσιώδες «να εξασφαλίσουμε την ενδυνάμωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει «λουκέτο» στην εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ