Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Εκλογικά σχέδια με στόχο την παραμονή του στρατηγού Αλ Σίσι

KAΪΡΟ.-- Ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Αντλι Μανσούρ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του λεγόμενου «οδικού» εκλογικού χάρτη, υπαινισσόμενος ως πιθανότερο να προηγηθούν οι προεδρικές από τις βουλευτικές εκλογές.

Η δήλωση του προέδρου Μανσούρ θεωρήθηκε από πολιτικούς παρατηρητές ως κίνηση που επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών (ακόμη και ως τον Απρίλη) προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή του στρατηγού Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στην εξουσία πριν το στήσιμο των κάλπεων για την ανάδειξη νέας βουλής.

Ωστόσο, πριν από όλα αυτά, μένει να διεξαχθεί στις 14 και 15 Γενάρη το δημοψήφισμα για την έγκριση του νέου συντάγματος.

Στο μεταξύ οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις των υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι συνεχίστηκαν και μέσα στο Σαββατοκύριακο με κορυφαία τα επεισόδια και τις συγκρούσεις νεαρών και αστυνομικών εντός του ισλαμικού πανεπιστημίου Αλ Αζχάρ του Καΐρου με αποτέλεσμα τις συλλήψεις τουλάχιστον 27 σπουδαστών και σοβαρές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του ΑΕΙ συνεπεία πυρκαγιάς.

Χτες, νεαροί υποστηριχτές των «Αδελφών Μουσουλμάνων» κατέλαβαν το πανεπιστήμιο της νότιας αιγυπτιακής πόλης Ασιούτ, εμποδίζοντας την προσέλευση φοιτητών και πρυτανικών αρχών, ενώ την ίδια ώρα σημειώθηκε βομβιστική επίθεση στο στρατηγείο πληροφοριών του στρατού στη βορειοανατολική περιοχή Ανσάρ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων και σημαντικές υλικές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ