Πέμπτη 9 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΣΟ - ΠΑΜΕ
Στο πλευρό των απεργών της Νότιας Κορέας

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην πρεσβεία της Νότιας Κορέας
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην πρεσβεία της Νότιας Κορέας
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Νότιας Κορέας, στην Αθήνα, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, καταδικάζοντας την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων στη Νότια Κορέα και τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο.

Η χτεσινή παρέμβαση έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Οι εργαζόμενοι στην κρατική σιδηροδρομική εταιρεία KORAIL πραγματοποίησαν από τις 9 Δεκέμβρη απεργία που διήρκεσε τρεις βδομάδες.

Μήνυμα στήριξης των απεργών εξέδωσε στις 3 Γενάρη η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), καταγγέλλοντας την άγρια επίθεση καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των Νοτιοκορεατών εργατών και των συνδικάτων τους. Στο μήνυμά της, η ΠΣΟ δηλώνει τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων στην KORAIL, αλλά και συνολικά την εργατική τάξη της χώρας και την Korean Confederation of Trade Unions - KCTU (Γενική εργατική Συνομοσπονδία της χώρας). Επισημαίνει ότι «η KORAIL απέλυσε 4.213 απεργούς, έκανε μηνύσεις εναντίον 194 συνδικαλιστών και προσέλαβε υπεργολάβο για να λειτουργήσει τον κρατικό σιδηρόδρομο. Στη συνέχεια, η αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία της KCTU και συνέλαβε τους επικεφαλής της σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πολυήμερη απεργία των σιδηροδρομικών».

Σε μήνυμά του προς τους σιδηροδρομικούς της Νότιας Κορέας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο επισημαίνει: «Ενώνουμε τις φωνές μας με την εργατική τάξη και το λαό της Νότιας Κορέας στο αίτημά τους να σταματήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Korea Railroad Corp. και να αναπτυχθεί περαιτέρω με σκοπό να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες για ασφαλή, αποτελεσματική και φτηνή μετακίνηση».

Ως απάντηση στις επιθέσεις καταστολής που αντιμετώπισαν οι απεργοί, η Korean Confederation of Trade Unions έχει προκηρύξει γενική απεργία για σήμερα 9 Γενάρη αλλά και για τις 16 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ