Τρίτη 21 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής

Προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής κρίθηκε το περασμένο Σάββατο, με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο Γ. Μπέλτσιος απολογήθηκε για τρεις ώρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν στην εμπλοκή του σε διακίνηση παράνομων αμοιβών στην υπόθεση των υποβρυχίων. Η κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσά που φθάνουν τα 52 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2000 έως 2007.

Ο Γιάννης Μπέλτσιος προσήλθε στον ανακριτή με απολογητικό υπόμνημα 60 σελίδων στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Φέρεται να υποστηρίζει ότι η σχέση που είχε με την «Ferrostaal» ήταν την περίοδο 2000 - 2003 οπότε με σύμβαση παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες με αμοιβή 300 χιλιάδων μάρκων, ποσό που δηλώθηκε και φορολογήθηκε. Τονίζει, επίσης, ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ποσό που να έχει διακινηθεί μέσω λογαριασμών του.

Εξάλλου, στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου επιτίθεται ο Νίκος Ζήγρας, με συνέντευξή του στη «Real Νews», για τις εξοπλιστικές προμήθειες. «Ο κ. Παπαντωνίου δεν κατήγγειλε καμία από τις αμαρτωλές Συμβάσεις που βρήκε από τον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά συνέχισε να τις εφαρμόζει. Προφανώς θα βρήκε κάτι ενδιαφέρον σε αυτές, αφού δεν βρήκε τίποτε παράνομο», λέει χαρακτηριστικά. Σε αγωγή σε βάρος του Νίκου Ζήγρα, προχωρά ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ