Πέμπτη 30 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Να σταματήσει τώρα κάθε επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

«Η ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με το γνωστό πρόσχημα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" μετά τη χτεσινή (28-1-2014) ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πήρε και τυπικά το πράσινο φως», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ με την οποία καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επέμβαση του Ευρωστρατού, που, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης με την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας και την ταυτόχρονη παραχώρηση και ενεργοποίηση του πρώην ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα, εμπλέκει επικίνδυνα, για άλλη μια φορά, τη χώρα μας ενάντια σε λαούς δίνοντας γην και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Η επέμβαση αυτή δείχνει ξεκάθαρα το χαρακτήρα και το ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΟΗΕ. Σηματοδοτεί ένταση της επιθετικότητας της ΕΕ, προκειμένου να πετύχει το στόχο της διείσδυσης των μονοπωλίων σε νέες αγορές για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των λαών. Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, για την εμπλοκή της χώρας μας αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου που είτε κρατούν ουδέτερη στάση είτε τηρούν απόλυτη σιγή ιχθύος.

Τέλος, απαιτεί να σταματήσει κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Να μην επανενεργοποιηθεί το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας και να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ