Πέμπτη 30 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

OYΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Διπλασιάστηκε μέσα στο τελευταίο διάστημα ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων με πρόσβαση στην εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων της αεροπορικής βάσης Μάλστρομ στη Μοντάνα των ΗΠΑ, που βρίσκονται στο στόχαστρο έρευνας των αρμόδιων αρχών για σειρά κατηγοριών που ξεκινούν από αντιγραφή σε εξετάσεις αξιολόγησης μέχρι εμπλοκή σε χρήση ή διακίνηση ναρκωτικών. Από τους αρχικά 34 αξιωματικούς της αεροπορικής βάσης Μάλστρομ στη Μοντάνα που ερευνούνταν γι' αυτές τις υποθέσεις, τώρα οι ύποπτοι ανέρχονται σε σχεδόν 70...

ΡΩΜΗ.-- Σε συμφωνία κατέληξαν η Κεντροαριστερά του Ματέο Ρέντσι με τον Ιταλό κεντροδεξιό ηγέτη και πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετικά με τη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες από ιταλικά ΜΜΕ, το 37% των ψήφων θα δίνει «πριμ εδρών» στη συμμαχία που θα καταφέρει να το συγκεντρώσει και θα αντιστοιχεί στο 15% των εδρών. Παράλληλα, το όριο για την είσοδο στο κοινοβούλιο των πολιτικών δυνάμεων που βρίσκονται εντός ευρύτερης συμμαχίας ορίζεται στο 4,5%, ενώ δεν επανέρχεται ο σταυρός προτίμησης.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Το σχέδιο ειρηνευτικών συνομιλιών που παρουσίασε ο Πακιστανός πρόεδρος Νουάζ Σαρίφ καλωσόρισαν οι επικεφαλής των Ταλιμπάν, δηλώνοντας ότι θα ορίσουν επιτροπή για να πάρει μέρος στο σχετικό διάλογο.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Η νοτιοαφρικανική Αστυνομία ανακοίνωσε χτες πως σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών δύο διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά αστυνομικού τμήματος στη βόρεια πόλη Τζάνιν της νοτιοαφρικανικής επαρχίας Λιμπόπο, έπειτα από τον προχτεσινό θάνατο εφήβου από αστυνομικούς στην περιοχή.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Νέο λουτρό αίματος από βομβιστικές επιθέσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 13.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις σκότωσαν χτες έναν 18χρονο Παλαιστίνιο έφηβο εργάτη, που δούλευε για λογαριασμό εταιρείας οδοποιίας, με τρεις σφαίρες στην πλάτη. Οι κατοχικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι ο νεαρός τους προκάλεσε ανοίγοντας πυρ, κάτι που αμφισβητεί η οικογένειά του.

ΣΟΦΙΑ.-- Ενας 79χρονος βρέθηκε χτες νεκρός από το ψύχος στην περιφέρεια Κίρτζαλι της Νοτιοανατολικής Βουλγαρίας. Συνολικά επτά περιφέρειες της Βόρειας και της Βορειανατολικής Βουλγαρίας έχουν τεθεί σε κατάσταση «κίτρινου συναγερμού» εξαιτίας της βαρυχειμωνιάς, που «ξαναχτύπησε» τα τελευταία 24ωρα με πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους τη χώρα. Στην Πολωνία επίσης μετράνε ήδη 34 νεκρούς από το κρύο, κυρίως απόκληρους, άστεγους, «προϊόντα» της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς υπέγραψε χτες διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και προκήρυξε βουλευτικές εκλογές για τις 16 Μάρτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση συγκρούσεων με εμπλοκή και κατοχικών (2008-03-29 00:00:00.0)
Νέο μακελειό αμάχων (2007-10-06 00:00:00.0)
Επιθέσεις συνεχώς, Σύνταγμα προσεχώς... (2005-08-17 00:00:00.0)
Επιθέσεις παρά τις κατοχικές επιχειρήσεις (2005-07-15 00:00:00.0)
«Εκκαθάριση» παντού (2005-05-28 00:00:00.0)
Νέες επιθέσεις και οργή στη Ρώμη (2005-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ