Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σε ολόκληρη τη χώρα πορείες, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 του Μάη.

Στη Θεσσαλία

Σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, Επιτροπές Ειρήνης και μαζικοί φορείς διοργανώνουν την Κυριακή 13 Μάη πορείες και αντιπολεμικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

Στη Λάρισα η Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία του Τυρνάβου και θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου, με ενδιάμεσους σταθμούς έξω από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ και στην πλατεία της Γιάννουλης.

Στο Βόλο η Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Ανακασιάς και θα καταλήξει στην παραλία της πόλης.

Στα Τρίκαλα, η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ από το Μεγαλοχώρι και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων του νομού, θα γίνουν μια σειρά φιλειρηνικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με τα «χρώματα» της ειρήνης τις πικέτες που θα υψώσουν οι διαδηλωτές στην πορεία της Κυριακής. Θα ακολουθήσει θέατρο Σκιών, με «πρωταγωνιστή» τον Καραγκιόζη, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τρικκαίων. Επίσης, την Κυριακή στο χώρο που θα καταλήξει η πορεία, θα δοθεί συναυλία από τοπικά μουσικά συγκροτήματα με θέμα την ειρήνη.

Στην Καρδίτσα, η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει από το σημείο «Δέλτα Λάρισας» και θα καταλήξει στην πλατεία Πλαστήρα. Κατά την άφιξη των ειρηνοδρόμων, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης και του Παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ. Φιλειρηνικές εκδηλώσεις θα γίνουν την Παρασκευή στην πλατεία Γιολδάση, το Σάββατο στην πλατεία Λάκκα Ματζάρα, την Κυριακή έξω από το παλιό Δημαρχείο.

Στο Ακτιο

Εξω από τη βάση των αμερικανικών αεροπλάνων ΑΒΑΚΣ στοΑκτιο θα βρεθούν εκατοντάδες μέλη τους αντιιμπεριαλιστικού κινήματος την Κυριακή 13 του Μάη. Την κινητοποίηση διοργανώνει η Συντονιστική Γραμματεία του Αντιπολεμικού Κινήματος Βορειοδυτικής Ελλάδας, την οποία έχουν συγκροτήσει και συμμετέχουν εκπρόσωποι Επιτροπών Ειρήνης, μαζικών φορέων, εργατικών σωματείων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η αναχώρηση των διαδηλωτών θα γίνει στις 10.00 π.μ. από την προβλήτα των φέρι - μποτ, στο Ακτιο.

Παράλληλα, το διήμερο 12 και 13 του Μάη, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, θα πραγματοποιήσει αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση νεολαίας στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στο χώρο του «Κηποθέατρου». Μέσα σ' αυτές τις δυο μέρες, οι νέοι άνθρωποι που θα κατασκηνώσουν στο «Κηποθέατρο» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στην Κρήτη

Οι Αγ. Απόστολοι στα Χανιά, θα γεμίσουν από νέους ανθρώπους το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 του Μάη. Νέους ανθρώπους που θα βρεθούν εκεί από κάθε γωνία της Κρήτης, για να κατασκηνώσουν, να τραγουδήσουν, να αγωνιστούν και να φωνάξουν για την ειρήνη, τον πολιτισμό και τη φιλία των εθνών.

Η Παγκρήτια Κατασκήνωση Ειρήνης, την οποία διοργανώνει η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», αποτελεί μια ευκαιρία για τους νέους ανθρώπους του νησιού να διασκεδάσουν και να τραγουδήσουν. Να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες. Να διατρανώσουν με το δικό τους τρόπο την αντίθεσή τους στην παραμονή πυρηνικών όπλων στο νησί τους, στη χώρα μας και γενικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων. Είναι μια ευκαιρία για όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους να δηλώσουν την αγωνιστική τους διάθεση για να υπάρξει φιλία και αδελφοσύνη μεταξύ των λαών, ενάντια στο εθνικιστικό μίσος και το ρατσισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ