Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Δίπλα» στους επιχειρηματίες

Ταπεινός υπηρέτης του επιχειρηματικού κόσμου δηλώνει ο Δ. Αβραμόπουλος, επιβεβαιώνοντας έτσι περίτρανα και το στίγμα του κόμματός του.

Μιλώντας σε συνέδριο της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ο Δ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τους επιχειρηματίες «πρωτοπόρους στην καινούρια προσπάθεια», καθώς με τη «γνώση και την εμπειρία δίνουν κίνηση στην κοινωνική μηχανή και την οικονομία». Πυρήνας και σκοπός των επιχειρηματιών είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, που «το επιχειρείν καλείται σήμερα να υπηρετήσει αποτελεσματικά. Και δίπλα του όλοι εμείς»! Συνοψίζοντας τις νεοφιλελεύθερες ιδέες του χαρακτήρισε το κράτος εμπόδιο που «αναχαιτίζει τις εξελίξεις και πνίγει την ιδιωτική πρωτοβουλία». Το θέλουμε λιγότερο, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό, είπε. Γι' αυτό ζήτησε για λογαριασμό των επιχειρηματιών ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα αρωγό και όχι τροχοπέδη στην επιχειρηματική προσπάθεια, αλλά και «ένα εργασιακό καθεστώς ευέλικτο».

Αργότερα, σε δήλωσή του επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση επιτροπής σοφών για το Ασφαλιστικό κατά τα πρότυπα της επιτροπής υπό τον Α. Γκρίνσπαν επί κυβέρνησης Ρήγκαν, ενώ για την ουσία είπε ότι «πρέπει άμεσα να βρούμε λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις αντίστοιχες επιτυχείς εμπειρίες άλλων χωρών πριν από εμάς», εννοώντας βέβαια την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ