Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Το ΝΑΤΟ εχθρός των λαών. Εξω από τη Μέση Ανατολή

Ανακοίνωση του ΠΣΕ σχετικά με την πιθανή παρουσία του ΝΑΤΟ στην Παλαιστίνη

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την πρόσφατη συζήτηση γύρω από μια πιθανή μελλοντική παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) στην Παλαιστίνη για να «διασφαλίσει» και να «επιβλέψει» την υλοποίηση ενός ειρηνευτικού σχεδίου ανάμεσα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση: «Οι σχετικές πρόσφατες συνεντεύξεις του Προέδρου της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Μαχμούτ Αμπάς, σε ΜΜΕ του Ισραήλ και των ΗΠΑ, προκαλούν πολλά ερωτήματα σε φιλειρηνικές δυνάμεις και λαούς σε όλο τον κόσμο.

Τη χρονιά που το ΝΑΤΟ κλείνει 65 χρόνια εγκλημάτων και επεμβάσεων απέναντι στην ανθρωπότητα και 15 χρόνια μετά τη δολοφονική επιδρομή του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία του προτεκτοράτου τους στη σερβική επαρχία του Κοσσόβου, την εποχή που το ΝΑΤΟ συνεχίζει τη στρατιωτική, κατοχική δράση σε Αφγανιστάν και Ιράκ και αφού διέπραξε τα εγκλήματα εναντίον του λαών της Λιβύης και του Μάλι, εκτιμούμε ότι το ΝΑΤΟ ποτέ δεν υπηρέτησε οπουδήποτε ή θα υπηρετήσει ποτέ στο μέλλον την ειρήνη, ειδικά στη Μέση Ανατολή, όπου τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για μια «Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, εφαρμόζονται απροκάλυπτα. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή θα εξυπηρετούσε μόνο τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για την επιρροή και κυριαρχία τους στην περιοχή.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την υποστήριξη και αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό για τον τερματισμό της κατοχής από το Ισραήλ και για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του Ιούνη 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τη "λύση των δυο κρατών" δεν μπορεί να την εγγυηθεί και δεν θα την εγγυηθεί ποτέ το ΝΑΤΟ, το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού, το οποίο στηρίζει την ισραηλινή κατοχή εδώ και δεκαετίες.

Το ΠΣΕ στήριξε τις προσπάθειες του Παλαιστινιακού λαού και της ηγεσίας του για διεκδίκηση της θεμιτής αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως πλήρες κράτος-μέλος στον ΟΗΕ και τις δομές του και διαφωνεί κατηγορηματικά με την υποκατάσταση του ΟΗΕ από το ΝΑΤΟ.

Το ΠΣΕ επαναβεβαιώνει τις θέσεις του για γκρέμισμα του τείχους της ντροπής στη Δυτική Οχθη, τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας, τον τερματισμό της κατοχής στα Συριακά υψίπεδα του Γκολάν και των Λιβανέζικών αγροκτημάτων Σέμπαα, καθώς και για τη διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών σε παλαιστινιακό έδαφος. Απαιτούμε την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές και υποστηρίζουμε το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στην πατρίδα τους με βάση και την απόφαση 194 του ΟΗΕ.

Μια πιθανή άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή μόνο θα επιδεινώσει τις υφιστάμενες εντάσεις και συγκρούσεις, δημιουργώντας περαιτέρω αρνητικές συνέπειες για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και για την ίδια την Παλαιστίνη.

ΝΑΤΟ - εχθρός των λαών και της Ειρήνης! Εξω από τη Μέση Ανατολή!

Η Γραμματεία του ΠΣΕ 6 Φλεβάρη 2014».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ