Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Μεγαλειώδες συλλαλητήριο

To μεγαλύτερο φοιτητικό συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε χτες στο Βόλο. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έδωσαν μαζικό και δυναμικό «παρών» στη χτεσινή κινητοποίηση, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην κυβερνητική επιχείρηση υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης και δηλώνοντας αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δήθεν ανωτατοποίηση των ΤΕΙ.

Οι φοιτητές, από νωρίς το πρωί, ύστερα από κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων τους, συγκεντρώθηκαν έξω από το αμφιθέατρο Παπαστράτου, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι πρυτανικές αρχές και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Οι φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συνεχίσουν την πάλη τους κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου, συμμετέχοντας σε μια σειρά αγωνιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήραν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, έχει ως εξής: Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία στον πεζόδρομο της Ερμού, στις 5.30 μ.μ. θα γίνει ανοιχτή συζήτηση στο αμφιθέατρο Κορδάτου και στις 8.30 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Αγέλαστος Πέτρα». Αύριο στις 8 μ.μ. θα δοθεί συναυλία από μουσικά συγκροτήματα στο μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου. Τη Δευτέρα στο αμφιθέατρο Κορδάτου θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. ανοιχτή συζήτηση για το νομοσχέδιο περί δήθεν ανωτατοποίησης των ΤΕΙ με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, εκπροσώπων κομμάτων και μαζικών φορέων της Μαγνησίας και στις 9 μ.μ. θα γίνει νέα μουσική συναυλία στην παραλία του Βόλου. Και την Τρίτη οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι πορεία από το κτίριο Παπαστράτου, που θα καταλήξει στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ