Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αποφασιστικά στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν οι φοιτητές και οι σπουδαστές της Θεσσαλονίκης προς το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, έχοντας στο πλευρό τους Πρυτάνεις και Συγκλητικούς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και κατευθύνθηκε προς την Εγνατία, όπου στο ύψος της Καμάρας συναντήθηκε με τους σπουδαστές του ΤΕΙ και στη συνέχεια όλοι μαζί με μια φωνή κατήγγειλαν πως «Η ανωτατοποίηση είναι κοροϊδία, κάνει κουρελόχαρτα όλα τα πτυχία».

Διαδηλώνοντας την πίστη τους πως φοιτητές - σπουδαστές ενωμένοι μπορούν να είναι νικητές, προχώρησαν και έφτασαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου προειδοποίησαν: «Η δωρεάν παιδεία δε θα διαλυθεί, αγώνας κοινός σε ΑΕΙ - ΤΕΙ», «Συνέχεια, κλιμάκωση, συντονισμός είναι η απάντηση από δω και μπρος».

Στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας ανέβηκαν μόνο οι Πρυτάνεις των δύο πανεπιστημίων, ενώ οι φοιτητές έμειναν συνειδητά έξω και απαιτούσαν «Εκπαίδευση ενιαία, δημόσια, δωρεάν, η νεολαία δε θα γίνει ρουλεμάν».

«Φτάσαμε στο υπουργείο, στον κυβερνητικό τοποτηρητή της ΕΕ στην περιοχή μας, όμως καμία συνάντηση δεν έχουμε να κάνουμε μαζί του, γιατί ξέρουμε πολύ καλά πλέον και τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις πολιτικές που υπηρετεί. Εμείς συνεχίζουμε το μόνο διάλογο που ξέρουμε και γίνεται στους δρόμους του ενωμένου και συντονισμένου αγώνα», δήλωσε ο Κ. Κουκούλας, εκπρόσωπος της ΦΕΑΠΘ και πρόσθεσε πως «ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για κατοχύρωση και διεύρυνση αυτού του δικαιώματος, δεν έχει ούτε αρχή ούτε και τέλος».

Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Με μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες χτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ και οι φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, αλλά και οι σπουδαστές του ΤΕΙ στην Καβάλα. Στην Καβάλα οι σπουδαστές πραγματοποίησαν πορεία από την Πλατεία του Καπνεργάτη μέχρι τη Νομαρχία, προειδοποιώντας για κλιμάκωση του αγώνα τους. Στο μεταξύ κλειστό θα παραμείνει το ίδρυμα μέχρι την Παρασκευή στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης των Προέδρων των ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ