Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέο κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Ο «τρομονόμος» εν δράσει
Ο «τρομονόμος» εν δράσει
Ενα νέο κρούσμα αυταρχισμού στην αντιδημοκρατική κυβερνητική κατεύθυνση, στο πνεύμα και το γράμμα του νέου «τρομονόμου» σημειώθηκε χτες, μετά τη λήξη της αγωνιστικής κινητοποίησης των φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στο νομοσχέδιο απάτης για τα ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί επιτέθηκαν χωρίς καμιά απολύτως αιτία κι αφορμή σε δυο σπουδαστές, μέλη της ΚΝΕ και προσπάθησαν να τους συλλάβουν φορώντας τους χειροπέδες. Τελικά η αντίδραση των διαδηλωτών, ανάγκασε τους ΜΑΤατζήδες να τους αφήσουν ελεύθερους. Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταδικάζοντας το γεγονός, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει:

«Η ΚΝΕ καταδικάζει το νέο κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού που εκδηλώθηκε σήμερα (σσ χτες) κατά τη διάρκεια της σπουδαστικής πορείας. Συγκεκριμένα, ενώ η σπουδαστική διαδήλωση πέρναγε μπροστά από το "Μεγάλη Βρετανία" δυο σπουδαστές μέλη της ΚΝΕ δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση με κλοτσιές και βρισιές από αστυνομικούς, οι οποίοι επιχείρησαν αναίτια να τους συλλάβουν. Τελικά αναγκάστηκαν να τους απελευθερώσουν μετά τη μαζική κατακραυγή των σπουδαστών.

Το σημερινό γεγονός είναι ένα ακόμη περιστατικό στην αυταρχική, αντιδημοκρατική κατρακύλα της κυβέρνησης, που δυναμώνει μπροστά στην ψήφιση του "τρομονόμου". Αποδεικνύει την επικίνδυνη κυβερνητική φιλοσοφία που θεωρεί "εχθρό" κάθε εκδήλωση της λαϊκής και νεολαιίστικης πάλης. Υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί δυναμική, πλατιά, μαζική απάντηση από το κίνημα της νεολαίας και το λαό, για να διαφυλαχτούν τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στο νέο αστυνομικό κράτος που οικοδομείται με τις ευλογίες των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ