Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
NIKOΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Παρέμβαση στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, όπως αυτό βάλλεται από ΕΕ, κυβέρνηση και δημοτική αρχή, υπερασπίστηκε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ζητώντας καταρχάς λύση για τους υπό απόλυση συμβασιούχους του δήμου.

Θύμισε τις περιπτώσεις 113 εργαζομένων στον Οργανισμό Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλησης του δήμου, που μετά από πολλά χρόνια δουλειάς βρίσκονται στα δικαστήρια προκειμένου να εξασφαλίσουν την εργασία τους. Συμπλήρωσε ότι στον ίδιο δρόμο για απόλυση από το δήμο ωθούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και το Πράσινο και προειδοποίησε ότι με ενδεχόμενη αποχώρησή τους από το δήμο, κινδυνεύουν με κατάρρευση βασικές υπηρεσίες προς τους δημότες. Ζήτησε η δημοτική αρχή να πάρει πολιτική απόφαση και θέση, να μην ασκήσει ένδικα μέσα ενάντια στους εργαζόμενους και το δικαίωμά τους στην εργασία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι λήγει η περίοδος της περιβόητης διαθεσιμότητας για τους σχολικούς φύλακες, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ακόμα άνθρωποι να οδηγούνται στον Καιάδα της ανεργίας. Πέραν του δικαιώματος που έχουν στη δουλειά, τόνισε την ανάγκη να επιστρέψουν και για μια σειρά πρακτικούς λόγους, καθώς ήδη σημειώνονται ζημιές σε σχολεία της Αθήνας. Τόνισε δε την κάθετη αντίθεση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στην ανάθεση της φύλαξης των σχολείων σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι.

Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη να ενημερωθεί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο λαός της Αθήνας σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο προσεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων της πόλης, τι μέτρα χρειάζεται να παρθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ