Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΠΟΥΑ - ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ
Σκοτώθηκε πρόσφυγας σε «κέντρο κράτησης»

Δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν

ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ.--

Τη ζωή του έχασε ένας πρόσφυγας μετά από τα «πυρά» που άνοιξαν οι δυνάμεις ασφαλείας σε κέντρο κράτησης που διαχειρίζεται η αυστραλιανή κυβέρνηση στην Παπούα - Νέα Γουινέα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αυστραλό υπουργό Σκοτ Μόρισον, οι πρόσφυγες προσπάθησαν να ρίξουν την περίφραξη του κέντρου και οι φρουροί άρχισαν να πυροβολούν. Συνολικά τραυματίστηκαν 77 πρόσφυγες, οι 13 σοβαρά.

Το συγκεκριμένο κέντρο βρίσκεται στο μικρό νησάκι Μάνους και «φιλοξενεί» σχεδόν 1.300 πρόσφυγες από Ιράν, Ιράκ, Συρία, Λίβανο, Πακιστάν, Σουδάν, Σομαλία. «Κέντρα» σαν κι αυτό είναι οι χώροι όπου οι ιμπεριαλιστές μαντρώνουν τους χιλιάδες που η «ειρήνη» και οι πόλεμοί τους διώχνουν μακριά από τα σπίτια τους. Μάλιστα, στις πλάτες των κατατρεγμένων φαίνεται ότι πλουτίζουν και εταιρείες, αφού το συγκεκριμένο κέντρο διαχειρίζεται για λογαριασμό της αυστραλιανής κυβέρνησης η γνωστή πολυεθνική G4S.

Ο Σκοτ δε διευκρίνισε πώς τραυματίστηκε ο πρόσφυγας ούτε και αν αυτό έγινε μέσα ή έξω από το κέντρο. Μέλη ΜΚΟ δήλωσαν στο BBC ότι οι πρόσφυγες δέχτηκαν επίθεση από φρουρούς και κατοίκους με «μαχαίρια, σωλήνες, μπαστούνια και πέτρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ