Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ενοπλοι αιχμαλώτισαν Ιρανούς στρατιώτες

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Να «αντιμετωπίσει» την κατάσταση «σθεναρά και σοβαρά» ζήτησε από το Πακιστάν ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών Αμπντολρεζά Ραχμάνι - Φαζλί μετά την αιχμαλωσία πέντε Ιρανών φρουρών από ένοπλη ομάδα που δρα στο Σιστάν Μπαλουχιστάν, στα σύνορα των δύο χωρών. Την ευθύνη για την αιχμαλωσία των φρουρών ανέλαβε η σουνίτικη οργάνωση Τζάις-αλ-Αντλ, η οποία τον περασμένο Οκτώβρη σκότωσε 14 συνοριοφύλακες και αιχμαλώτισε τρεις ακόμα, στην ίδια περιοχή.

Σε βίντεο που μετέδωσε το δίκτυο «Αλ-Αραμπίγια», οι φρουροί φέρονται να δηλώνουν ότι είναι καλά στην υγεία τους και ότι η οργάνωση που τους κρατά ζητά την απελευθέρωση 300 σουνιτών που κρατούνται σε ιρανικές αλλά και συριακές φυλακές.

Μία μέρα μετά την αιχμαλωσία των φρουρών, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τον επιτετραμμένο του Πακιστάν ζητώντας από το Ισλαμαμπάντ να «δράσει σθεναρά ενάντια στους ηγέτες και τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που διείσδυσαν στο Πακιστάν». Την περασμένη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι αν το Πακιστάν δε δράσει όπως πρέπει, «πρέπει να επιτρέψει στο Ιράν να διατηρήσει την ασφάλεια της περιοχής βαθιά μέσα στο έδαφος του Αφγανιστάν και του Πακιστάν... Περιμένουμε μια κατάλληλη και καθαρή απάντηση. Αλλιώς, θα θεωρήσουμε δικαίωμά μας να παρέμβουμε και να δημιουργήσουμε μια νέα ζώνη σιγουριάς για την ασφάλειά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ