Πέμπτη 27 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα εισήγηση για άρση ασυλίας χρυσαυγιτών βουλευτών

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ν. Μίχου, Αν. Γρέγου, Αρ. Ματθαιόπουλου και Στ. Μπούκουρα, αποφάσισε χτες να εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ενώ η συνεδρίαση της Επιτροπής θα συνεχιστεί και σήμερα. Υπέρ της άρσης ασυλίας των 4 χρυσαυγιτών ψήφισε το ΚΚΕ, καθώς και οι: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ψήφισε «παρών» και της ΧΑ κατά. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της ΧΑ, οι οποίοι δεν έχουν προφυλακιστεί, κατηγορούνται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα όπως παράνομη οπλοκατοχή, παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών κ.ά.

Οι βουλευτές της ΧΑ προσπάθησαν να αποποιηθούν τις κατηγορίες, ενώ ο Ν. Μίχος υποστήριξε ότι οι κατηγορίες για τη στάση του στη Στερεά απέναντι στους μετανάστες προέρχονται από τους κομμουνιστές, για να πάρει απάντηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή: «Δεν ήταν κατηγορία αλλά καταγγελία μας για το γεγονός ότι στελέχη και βουλευτές της ΧΑ πήγαιναν στα εργοστάσια της περιοχής της Στερεάς και υποστήριζαν ότι "αν απολύσετε τους αλλοδαπούς εργάτες, εμείς, δηλαδή η ΧΑ, θα σας φέρουμε Ελληνες εργάτες με 18 ευρώ". Αυτό ασφαλώς το κατήγγειλα και εγώ με Ερώτησή μου στην Ολομέλεια της Βουλής».

Συνολικά, για τη ΧΑ ο Σπ. Χαλβατζής ανέφερε: «Υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε ότι η ΧΑ εμφορείται από τη ναζιστική ιδεολογία. Προβάλλει τον Χίτλερ και τη δράση των "Ες Ες". Από αυτό απορρέει και η εγκληματική της δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ