Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΓΟΣ
Θέλουν τα συνδικάτα παραμάγαζα και σφραγίδες

Καταγγελία της ΕΣΑΚ Οικοδόμων

Την απαράδεκτη στάση και πρακτική της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου καταγγέλλει η ΕΣΑΚ μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών. Η πράξη αυτή συνοδεύτηκε στη συνέχεια και με πρόταση μομφής εναντίον του γραμματέα Γιώργου Ηλιόπουλου, εκπροσώπου της ΕΣΑΚ στο ΔΣ του Συνδικάτου.

Συγκεκριμένα, μια μέρα πριν την Πρωτομαγιάτικη απεργία σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ αποφάσισε να αποσυρθεί από τη ΣΕ. Στη συνέχεια, επειδή ο γραμματέας του Συνδικάτου Γιώργος Ηλιόπουλος την ημέρα της Πρωτομαγιάς ακολούθησε την πορεία της ΣΕ και δεν παρευρέθηκε στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πύργου, το ΔΣ του Συνδικάτου τον καθαίρεσε, μετά από έκτακτη συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Οικοδόμων Πύργου σημειώνει πως «οι αποφάσεις αυτές είναι προαποφασισμένες σε κέντρα και μηχανισμούς εκτός συνδικάτου. Καθοδηγούνται σε αγαστή συνεργασία από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αποφασίζονται ερήμην του κλάδου και των συναδέλφων». Στη συνέχεια η ΕΣΑΚ τονίζει ότι «μετατρέπουν το Συνδικάτο μας από μαζικό όργανο πάλης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας σε σφραγίδα και σε παραμάγαζο της κυβέρνησης, των τοπικών παραγόντων και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚ Πύργου» και καλεί τους οικοδόμους σε «αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την περιφρούρηση των χαρακτηριστικών του Συνδικάτου μας ώστε να αποτελεί όργανο πάλης και διεκδικήσεις των συμφερόντων του κλάδου μας. Τώρα όλοι αγωνιστικά στην απεργία στις 17 του Μάη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ