Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ - ΟΤΑ
Σήμερα καθορίζεται το πρόγραμμα δράσης

Ανάμεσα στο δρόμο της «διαχείρισης» των προβλημάτων και της πολιτικής που τα δημιουργεί από τη μια πλευρά και σ' αυτόν της επίλυσής τους, μέσα από τη σύγκρουση και την ανατροπή, από την άλλη, καλούνται να επιλέξουν σήμερα - δεύτερη μέρα των εργασιών του 30ού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ) - οι εργαζόμενοι στο θεσμό.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, που γίνονται από χτες στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, θα βρεθεί σήμερα η διαμόρφωση του προγράμματος δράσης της Ομοσπονδίας για την επόμενη διετία. Χαρακτηριστικό της συζήτησης και του διαλόγου που αναμένεται να γίνει είναι το γεγονός ότι πριν το συνέδριο, το Γενικό Συμβούλιο καταψήφισε τον απολογισμό δράσης που είχε η Ομοσπονδία την προηγούμενη διετία. Χαρακτηριστικά, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» - που υποστηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο - σημειώνει σε ανακοίνωσή της, και ειπώθηκε στο συνέδριο, πως «οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων απαιτούν συνδικαλιστικό κίνημα που να κοντραριστεί με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια και την πολιτική που τα ευνοεί, με βάση τις αρχές τις ταξικής πάλης».

Προσπάθεια να απαξιώσει τη «σκοπιμότητα» του αγώνα των εργαζομένων, τόσο για τα δικά τους προβλήματα όσο και για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέβαλε ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Τζανής, που χαιρέτισε στο συνέδριο, λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει δώσει πολλά χρήματα για την καλύτερη λειτουργία της ΤΑ. Εκανε έτσι το άσπρο - μαύρο, αφού η κυβέρνηση αντί να δίνει, παίρνει από την ΤΑ, παρακρατώντας μέρος των θεσμοθετημένων υπέρ της Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

To συνέδριο χαιρέτισε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γ. Σκιαδιώτης, υπογραμμίζοντας: «Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις δεν έχουν στόχο μόνο να ρίξουν χαμηλά την τιμή πώλησης της εργατικής δύναμης και να αυξήσουν παράλληλα το μονοπωλιακό υπερκέρδος, κυρίως στοχεύουν μέσα από την πληθώρα ιδεολογικών, οργανωτικών, πολιτικών παρεμβάσεων, στη χειραγώγηση, στη μακροπρόθεσμη υποταγή, στην ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος». Ο ίδιος, αναφερόμενος το συνδικαλιστικό κίνημα, σημείωσε ότι «κρίνεται κυρίως από το αν αντιλαμβάνεται την ταξική πάλη, την ταξική σύγκρουση ως το μοναδικό στοιχείο προόδου. Αν προετοιμάζει, την επιδιώκει την ταξική σύγκρουση, ή την απεχθάνεται, την ξορκίζει». Και κάλεσε τους εργαζόμενους στην πρώτη κατεύθυνση.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται αύριο με την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στην ΑΔΕΔΥ και στα ασφαλιστικά ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ