Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΜΝΟΣ
Μακριά από τις ανάγκες ο νέος αεροσταθμός

Το νέο αεροσταθμό του κρατικού αερολιμένα της Λήμνου, που κατασκευάστηκε κυρίως για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων κι όχι των αναγκών των κατοίκων του νησιού, εγκαινίασαν χτες το μεσημέρι οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης και Μεταφορών Χρ. Βερελής.

Το κόστος για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, που αποτελούνται από το κτίριο του αεροσταθμού, τους χώρους των υποστέγων, τον πύργο ελέγχου, το δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών και το κτίριο κέντρου εκπομπής, ανήλθε στα 6,3 δισ. δρχ. Με τις εγκαταστάσεις αυτές το αεροδρόμιο αποκτά δυναμικότητα δέκα κινήσεων αεροσκαφών ανά ώρα, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τρία μεγάλα αεροσκάφη συνολικής χωρητικότητας 500 επιβατών.

Με αφορμή τα χτεσινά εγκαίνια, η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

  • Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου δηλώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης να το χρησιμοποιήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο για τη στάθμευση και ανεφοδιασμό αεροπλάνων (πολιτικής αεροπορίας, αλλά πιθανόν και ΝΑΤΟικών) που διέρχονται τον εναέριο χώρο της περιοχής μας.
  • Η χρήση αυτή του αεροδρομίου εξυπηρετεί κυρίως συμφέροντα ξένα προς τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού και την ουσιαστική ανάπτυξή του.
  • Ανάπτυξη της Λήμνου δε γίνεται με ωραίο αεροδρόμιο αλλά χωρίς επαρκείς αεροπορικές συγκοινωνίες και με εισιτήρια απρόσιτα στο μέσο λαϊκό εισόδημα.

Και η ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ καταλήγει καλώντας το Λημνιακό λαό να συσπειρωθεί γύρω από τους μαζικούς φορείς και να αγωνιστεί για πραγματική ανάπτυξη, με:

- Καθημερινές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

- Εθνικό Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

- Πύκνωση των αεροπορικών δρομολογίων και πραγματοποίησή τους σε ώρες ανθρώπινες.

- Φθηνά εισιτήρια για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ