Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από αύριο

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 18 Μάη λόγω της αδιαλλαξίας και της άρνησης της διοίκησης του ΟΑΣΘ να λύσει μια σειρά σοβαρά προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του κλάδου.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν καλύπτουν την περίοδο από 18 μέχρι 25 Μάη και συγκεκριμένα: Παρασκευή 18 Μάη από 11 π.μ. μέχρι 4 μ.μ. Δευτέρα 21 Μάη από 11 π.μ. μέχρι 4 μ.μ. Τρίτη 22/5 από την έναρξη της βάρδιας μέχρι 8.00 π.μ. και από 8 μ.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας. Τετάρτη 23 Μάη από 11 π.μ. μέχρι 4 μ.μ. Πέμπτη 24 Μάη από την έναρξη της βάρδιας μέχρι 8 π.μ. και από 8 μ.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας. Παρασκευή 25 Μάη από την έναρξη μέχρι τις 8 π.μ. και από τις 8 μ.μ. μέχρι τέλος.

Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις πάρθηκε από όλα τα σωματεία που καλύπτουν το χώρο των αστικών συγκοινωνιών: Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, Σωματείο Οδηγών, Ενωση Τεχνικού Προσωπικού και Σωματείο Σταθμαρχοελεγκτών και Εισπρακτόρων.

Με τις απεργιακές αυτές κινητοποιήσεις τα σωματεία του κλάδου καταγγέλλουν τη στάση του ΟΑΣΘ και απαιτούν: Αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δρχ. σε όλους τους αποχωρούντες εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Ν. 2898, τους ισχύοντες κανονισμούς και τις ΣΣΕ. Παρακράτηση των εισφορών από τους εργαζόμενους για την ομαδική ασφάλισή τους. Καταβολή αναδρομικών στους δικαιούχους βάσει της Εφετειακής Απόφασης και άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την καλή λειτουργία του Οργανισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπως ωράρια κινήσεως, συνθήκες εργασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ