Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ

Πάει για μεγάλες μπίζνες

«Αμα δεν υπάρχουν αφεντικά, πώς θα έχουν οι εργάτες δουλειά;», ρωτούν συνήθως όσοι ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με την ύπαρξη των καπιταλιστών. Οσοι βγάζουν μπιμπίκια όταν ακούν το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Οχι μόνο θα υπάρχουν αφεντικά, αλλά θα φροντίσουμε να έχουν και ζεστό χρήμα στη διάθεσή τους, απαντά η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να γίνει Σγουρός στη θέση του Σγουρού. Εργαλείο της για να έχουν ζεστό χρήμα οι καπιταλιστές, όπως δήλωσε η ίδια στο Χαλάνδρι, είναι το νέο ΕΣΠΑ. «Με την ορθολογική διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ, δηλαδή της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης και με συνδυαστικές δράσεις, να δημιουργήσουμε απασχόληση με κανονικές, και όχι με ημερομηνία λήξεως, θέσεις εργασίας. Να δημιουργήσουμε δηλαδή τις προϋποθέσεις για μια υγιή επιχειρηματικότητα», είπε επί λέξει. Δηλαδή λεφτά στους επιχειρηματίες να κερδοφορήσουν για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Οσο για την «κανονική απασχόληση», αυτό είναι «το τυρί στη φάκα» για να πάρει ψήφους, αφού οι εργασιακές σχέσεις είναι υπόθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών. Και οι ελαστικές δίνουν μεγαλύτερη κερδοφορία. Φούμαρα δηλαδή πουλάει η ΣΥΡΙΖαία.

Κι ύστερα αναρωτιούνται ορισμένοι γιατί το ΚΚΕ κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενδιαφέρεται για την μακροημέρευση του καπιταλισμού...

***

Τάζει κι ό,τι αρπάξει

Στο παρά πέντε της κάλπης μείωση δημοτικών τελών, αλλά και «επαναπρόσληψη» των δημοτικών αστυνομικών, υποσχέθηκε μεταξύ άλλων, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης. Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε σε μείωση στα δημοτικά τέλη της τάξης των 20% «και στους απλούς ιδιώτες, και στους κατοίκους, και στους επιχειρηματίες». Προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση λέγοντας «παρακαλώ τους πολίτες ας μη μέμφονται εμένα προσωπικά τουλάχιστον, αλλά την κυβέρνηση που μας πήρε από τη μία μέρα στην άλλη τη δημοτική αστυνομία» και συμπλήρωσε «ότι με τους υπαλλήλους του δήμου που τους εκπαιδεύουμε, θα μπούμε και πάλι πολύ δυναμικά σε αυτή την ιστορία».

Συνέχισε τους πανηγυρισμούς λέγοντας πως «είναι πια περίτρανα αποδεδειγμένο ότι ο δήμος επί της δημαρχίας μου απέφυγε την χρεοκοπία. Μπορεί να μην ευημερούμε οικονομικά αλλά δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο», αποφεύγοντας να μιλήσει για το από πού βρέθηκαν τα χρήματα αυτά. Και δεν είπε κουβέντα, αφού τα χρήματα στο ταμείο βρέθηκαν από την άγρια φορομπηξία των λαϊκών στρωμάτων της Αθήνας και τα πρόστιμα και όχι από την κυβέρνηση, την οποία στήριξε όταν προχωρούσε στην περικοπή κατά 60% των πόρων του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο δήμαρχος, που τώρα προσπαθεί να δείξει την αντίθεσή του στις κυβερνητικές πολιτικές, πριν από περίπου ένα μήνα, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του, υπεραμύνθηκε του μοντέλου διοίκησης που ήδη υλοποιεί και το οποίο στην πράξη σημαίνει απολύσεις και δραστική συρρίκνωση της δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, δηλαδή εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης. Αυτά είναι τα θεμέλια, που, όπως είχε πει, «ρίξαμε τα τελευταία τρία χρόνια και τρεις μήνες στο δήμο», χαρακτηρίζοντάς τα δουλειά υποδομής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
...με τα «τυχερά» τους(2020-06-18 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κυβέρνηση και δημοτική αρχή(2019-03-29 00:00:00.0)
Είναι εδώ...(2017-01-17 00:00:00.0)
Σχέδια παράδοσης στο κεφάλαιο(2012-03-07 00:00:00.0)
Ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου(2011-11-22 00:00:00.0)
Απύθμενο θράσος!(2007-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ