Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το νέφος διαψεύδει τον Λαλιώτη!..

Για όλα φταίει ο καιρός, δηλώνει χωρίς αιδώ το ΥΠΕΧΩΔΕ, με ανακοίνωσή του

Δεν πρόλαβε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να ...«εξαφανίσει» - στα λόγια βέβαια - το νέφος από τον ουρανό της Αττικής και εκείνο βάλθηκε αμέσως να τον διαψεύσει!

Χτες το πρωί, συγκεκριμένα, η ατμοσφαιρική ρύπανση χτύπησε για άλλη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου, ποτίζοντας αφειδώς με τους δηλητηριώδεις ρύπους τα εκατομμύρια των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΠΕΡΠΑ, το διοξείδιο του αζώτου ξεπέρασε σε τρεις περιοχές της Αθήνας το όριο επιφυλακής των 200 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, φτάνοντας στις 10 το πρωί στην οδό Πατησίων τα 362 μικρογραμμάρια, στην οδό Αριστοτέλους τα 304 μικρογραμμάρια και στην περιοχή της Γεωπονικής τα 259 μικρογραμμάρια.

Αμήχανοι οι ιθύνοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ, εξαιτίας προφανώς της προχτεσινής βιασύνης τους να αποδείξουν ότι το νέφος αποτελεί παρελθόν και, μάλιστα, ύστερα από τα ...συντονισμένα «μέτρα», τα οποία έλαβαν τα τελευταία χρόνια (!), με μία ασυνήθιστα εκτενή ανακοίνωσή τους, ρίχνουν την έξαρση του φαινομένου στις ...δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες! Θαυμάστε απόσπασμα: «Η έντονη αύξηση της θερμοκρασίας και η θερμοκρασιακή αναστροφή είναι παράμετροι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τη συσσώρευση της ρύπανσης και αυτό φαίνεται από τις τιμές της Τετάρτης και της Πέμπτης, όπου αντίστοιχα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη και οι αντίστοιχες τιμές της ρύπανσης ήταν 152 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα για την Τετάρτη και 183 μικρογραμμάρια για την Πέμπτη»... Δηλαδή - όπως ομολογεί και το ΥΠΕΧΩΔΕ - μόνο τα βοριαδάκια μας σώζουν!

Στην προσπάθειά του το ΥΠΕΧΩΔΕ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δεν αποφεύγει, στην ανακοίνωσή του, να καταφύγει και πάλι στη λαθροχειρία. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το όριο επιφυλακής για το διοξείδιο του αζώτου είναι 400 μικρογραμμάρια στο κυβικό μέτρο αέρα, όταν είναι γνωστό ότι αυτό αποτελεί όριο προειδοποίησης κοινού και ότι το όριο επιφυλακής για το συγκεκριμένο ρύπο είναι τα 200 μικρογραμμάρια. Η σοβαρότητα φαίνεται πως εγκαταλείπεται οριστικά προς χάριν της χωρίς αρχές προπαγάνδας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ