Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

* Το Κέντρο Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης (ΚΜΙΕΑ) και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και ΔΣΕ οργανώνουν αύριο Κυριακή 20-5-01 στις 7μ.μ. το θέατρο «ΑΛΦΑ» (των Ληναίου - Φωτίου), εκδήλωση για τα 56 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Εκτός από το επετειακό πρόγραμμα, θα υπάρχει και καλλιτεχνικό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιούν αύριο Κυριακή 20-5-01, τις παρακάτω εκδηλώσεις :

* Ο Δήμος Ελευσίνας και το Παράρτημα Ελευσίνας της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για την 57η επέτειο του Μπλόκου της Ελευσίνας που έγινε από τους χιτλεροφασίστες. Θα γίνει προσυγκέντρωση των αντιστασιακών και των φίλων της Αντίστασης στην πλατεία Ηρώων και, από εκεί, με πορεία στις 10.30 το πρωί, μετάβαση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου και θα γίνει ο γιορτασμός της επετείου.

*Χρισσού, Αμφισσας, Ιτέας, Κίρρας, Δεσφίνας και οι συγγενείς των 18 εκτελεσμένων πατριωτών από τους Γερμανούς στις 9 Απρίλη 1944, οργανώνουν εκδήλωση προς τιμή τους στο «Πασχάλι» Χρισσού Φωκίδας, στις 11. π.μ.

- Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που αναχωρούν από την πλατεία Κάνιγγος στις 7π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 82.34.296 και 88.31.368.

*Αγρινίου και η Δημοτική Αρχή Αγρινίου, στις 10. π.μ στην Αγία Τριάδα, στο χώρο του μνημείου, που είναι αφιερωμένη στην 57η επέτειο της εκτέλεσης των 120 κομμουνιστών αγωνιστών από τους χιτλερικούς και τους ντόπιους υποτακτικούς τους.

* Χαλκίδας στις 11. π.μ στη Ριτσώνα της Εύβοιας, για να τιμήσει τη μνήμη των 114 αγωνιστών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

-Πούλμαν αναχωρεί για τη Ριτσώνα από την πλατεία Αγοράς στις 10.30 π.μ

* Λάρισας και ο Δήμος Αμπελώνα στις 11 π.μ. στην τοποθεσία «Καράλακας», εκεί που έγινε η μάχη του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς στις 4-5-1944, τιμώντας τους αγωνιστές που σκοτώθηκαν στη μάχη. - Πούλμαν αναχωρεί στις 9 π.μ. από την πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, στη Λάρισα. Καλούνται οι αρχές της πόλης, τα κόμματα, κοινωνικοί φορείς, οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης.

Εκδρομή

* Το Παράρτημα Πλάκας της ΠΕΑΕΑ, διοργανώνει αύριο Κυριακή 20-5-01, μονοήμερη εκδρομή στις Αλυκές Βοιωτίας. Το πούλμαν θα ξεκινήσει στις 7.30 π.μ από τη Λ. Συγγρού αριθ. 2 (απέναντι από στις στήλες του Ολυμπίου Διός).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ