Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολυμπιακοί εναντίον ... Ιστορίας

«Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ότι για τους Ελληνες οι Αγώνες του 2004 βαρύνουν περισσότερο από όσο η ιστορία του τόπου τους», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας, Β. Πετράκος, στην ομιλία του, που έγινε πριν λίγες μέρες για τον απολογισμό του έργου της εταιρίας τον προηγούμενο χρόνο.

Αναφερόμενος στις συνέπειες που θα έχει η χωροθέτηση των Ολυμπιακών έργων στην Αττική, ο Β. Πετράκος σημείωσε ότι «η πεδιάδα του Μαραθώνος, η Μερέντα και ο λοιπός χώρος της Αττικής, κυρίως των Μεσογείων, από όπου περνά η λεγόμενη Αττική Οδός, είναι τα κύρια σημεία όπου θα εκδηλωθεί ή εκδηλώθηκε η βλάβη την οποία προκαλεί η ανάληψη τέλεσης των Αγώνων».

Σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση του κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά, ο ομιλητής σημείωσε πως όλος ο χώρος της πεδιάδας του Μαραθώνα, από τον Τύμβο έως το Κάτω Σούλι, αποτελεί το πεδίο της μάχης του 490 π.Χ. και πρόσθεσε πως «οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα καταλάβουν μεγάλη έκταση του ιστορικού πεδίου, θα είναι μόνιμες και μετά τους Αγώνες θα δοθούν στην εκμετάλλευση, πράγμα που σημαίνει ότι θα επεκτείνονται αενάως και θα προσελκύουν και άλλες δραστηριότητες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ