Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ
Συνέδριο - νερό στο μύλο της κυβέρνησης

Με ευθύνη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του δημόσιου ταχυδρομείου και των εργαζομένων του

Μακριά από τις ανάγκες των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων του μένει το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ). Γίνεται αυτές τις ημέρες, υπό τη σκιά ξεπουλήματος ποσοστού του δημόσιου ταχυδρομείου σε ξένους ιδιώτες. Οι ταξικές δυνάμεις του χώρου καλούν τους εργαζομένους να αντιταχτούν στην προωθούμενη από την κυβέρνηση εκποίηση. Να αγωνιστούν για την ανάπτυξη του δημόσιου ταχυδρομείου και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Συγκεκριμένα, το απολογιστικό συνέδριο της ΠΟΣΤ γίνεται στην Αθήνα, ενώ η κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με Γάλλους, Γερμανούς και Ολλανδούς, για να τους παραδώσει 25% του ταχυδρομείου. Σύμφωνα με εκπροσώπους των ταξικών δυνάμεων του κλάδου, από την πρώτη ημέρα χτες του συνεδρίου και όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις των στελεχών κύρια της ΠΑΣΚΕ, αλλά και της ΔΑΚΕ, κινούνται στη λογική του «εφικτού». Οι κυρίαρχες δυνάμεις αποποιούνται τον αγώνα, ως τρόπο λύσης των προβλημάτων που μαστίζουν το δημόσιο Ταχυδρομείο. Παρουσιάζουν δε επιχειρήματα περί ανάγκης προσαρμογής στις νέες συνθήκες «παγκοσμιοποίησης και ανταγωνισμού».

Κάποιοι εξ αυτών, στα λόγια μιλούν για διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΤΑ, στην πράξη όμως αποφεύγουν όποια ενέργεια οδηγεί στην κινητοποίηση των εργαζομένων του.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Εργαζομένων - ΕΛΤΑ» στηλιτεύουν την κυβερνητική πολιτική απαξίωσης του δημόσιου ταχυδρομείου, απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίησης της εργασίας και κατάργησης συλλογικών συμβάσεων εργασίας και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούν τους συναδέλφους τους να απαιτήσουν την οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας πώλησης οποιουδήποτε ποσοστού του ΕΛΤΑ. Να υπερασπιστούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Να κλείσουν το δρόμο της ταξικής συνεργασίας και του «κοινωνικού διαλόγου». Να παλέψουν για την ανάπτυξη του δημόσιου ταχυδρομείου. Τα ΕΛΤΑ να μείνει 100% υπό δημόσιο έλεγχο. Οι εργαζόμενοί του όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ