Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας πως ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα, χωρίς τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, με τον πλούτο στα χέρια του, έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στη χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, στην οποία μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Με αφετηρία τις 6 προσυγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφτασαν το Πεδίον του Αρεως, με τα πανό και τα συνθήματά τους να καλούν το λαό να σπάσει τις αλυσίδες της ΕΕ και των μονοπωλίων. Με τη μαζική παρουσία εργαζομένων και νεολαίας να υπενθυμίζει πού βρίσκεται η δύναμη και η ελπίδα του λαού: Στην ενίσχυση του ΚΚΕ την Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών, στην υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους που αυτά βρίσκονται στο β' γύρο, στο δυνάμωμα των αγώνων για να μπει τέρμα στον αντιλαϊκό κατήφορο και να ανοίξει ο δρόμος για να βρεθούν το τιμόνι της εξουσίας οι εργαζόμενοι και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους.

«Μη σε κοροϊδεύουν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ψήφισε, δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού». Αυτή την απάντηση έδωσαν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στο νέο δίπολο που φτιάχνει το πολιτικό σύστημα, ενώ δεν έλειψαν τα συνθήματα ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ρόλο της ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.

Ξεκινώντας το χαιρετισμό του στη συγκέντρωση, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. ΠΝ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, συνεργαζόμενος με το Κόμμα, υπογράμμισε: «Από το βήμα αυτό, έχει την τιμή να σας μιλά ένας υποψήφιος, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ! Ας λένε οι άλλοι πως το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται! Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ήταν γεμάτα συνεργασίες. Περιλάμβαναν ακόμα και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το ίδιο συμβαίνει και με το ευρωψηφοδέλτιο! Ανάμεσα σε άλλες πολύ αξιόλογες συνεργασίες περιλαμβάνεται εκτός από τον ομιλούντα και ο απόστρατος ανθυποπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο συναγωνιστής Μιχάλης Μιχαήλ. Η πολιτική που εφαρμόζεται στις μέρες μας εξυπηρετεί τα συμφέροντα των "μεγάλων" σε βάρος των εργαζομένων. Ο απλός λαός είναι σύμφωνος με ό,τι του λένε οι άνθρωποι του ΚΚΕ. Το γνωστό "καλά τα λέτε εσείς" τ' ακούσαμε πολλές φορές και στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Στη μάχη λοιπόν να δούμε να το εκφράζουν πολλοί και μέσα από την κάλπη και το βράδυ της Κυριακής!».

Από τους πιο νέους μέχρι τους ηλικιωμένους, όλοι όσοι έδωσαν το «παρών» στη χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ, επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να διαθέσουν ακούραστα τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια να βαδίσει ο λαός στην κατεύθυνση της χειραφέτησής του. Να αφήσει πίσω εκβιασμούς και διλήμματα, να γυρίσει την πλάτη στις κούφιες υποσχέσεις και τις ψεύτικες ελπίδες, να απορρίψει κάθε μέσο που επιστρατεύουν τα κόμματα που υπερασπίζονται τον ευρωμονόδρομο. Να μην αφήσουν λεπτό χαμένο προκειμένου να συμπληρωθεί το πρώτο θετικό βήμα της περασμένης Κυριακής και δίπλα στα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο να βγουν από τις κάλπες ακόμα περισσότερα «κόκκινα» ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, που θα σημαδεύουν την αντιλαϊκή πολιτική και θα δείχνουν το δρόμο για την επόμενη μέρα. Για να σηκώσει ο λαός το ανάστημά του, για να αντιμετωπίσει από ψηλότερο μπόι τους εκμεταλλευτές του, μέχρι τη μέρα που θα κάνει πραγματικότητα το σύνθημα που ακούστηκε και στη χτεσινή συγκέντρωση και θα ζήσει όπως του αξίζει: «Χωρίς αφεντικά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ