Τετάρτη 28 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνάντηση πρωθυπουργών για την αποκλιμάκωση της έντασης

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Ενθαρρυντική, για τη βελτίωση των ινδοπακιστανικών σχέσεων, που έχουν «παγώσει» από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βομβάη το 2008, θεωρήθηκε η χτεσινή συνάντηση του νέου Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, με τον Πακιστανό ομόλογό του, Ναουάζ Σαρίφ, στο Νέο Δελχί κατά την πρώτη μέρα της θητείας του.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους βελτίωσης των διμερών εμπορικών σχέσεων και οικονομικών δεσμών, αλλά και το ζήτημα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Οι συνομιλίες έγιναν μετά την ανακοίνωση του νέου ολιγάριθμου Υπουργικού Συμβουλίου από τον Μόντι, ο οποίος επέλεξε για τη θέση του νέου υπουργού Εσωτερικών τον Ραζνάθ Σινχ, του υπουργού Εξωτερικών την Σούσμα Σουάρατζ, του υπουργού Οικονομικών, Αμυνας και Εταιρικών Υποθέσεων τον Αρούν Τζάιτλεϊ.

Ο εθνικιστής ινδουιστής ηγέτης Ναρέντρα Μόντι ορκίστηκε χτες 15ος πρωθυπουργός της Ινδίας, δέκα μέρες μετά τη συντριπτική του νίκη στις βουλευτικές εκλογές, στη διάρκεια μιας τελετής στο Νέο Δελχί παρουσία πολλών ηγετών της περιοχής. Ο Σαρίφ είχε παρευρεθεί στην επίσημη τελετή ορκωμοσίας του Μόντι με πρόσκληση του τελευταίου, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη καλής θέλησης της Ινδίας προς το Πακιστάν μιας που για πρώτη φορά μετά την ανεξαρτησία το 1947, ο αρχηγός της κυβέρνησης μιας εκ των δύο χωρών παρίσταται στην ορκωμοσία ομολόγου του.

  • Θύμα οπισθοδρομικών κοινωνικών προκαταλήψεων έπεσε χτες η 25χρονη έγκυος Φαρτσάνα Ικμπάλ από το Πακιστάν. Η νεαρή λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου έξω από δικαστήριο από ομάδα 12 ανδρών, μεταξύ των οποίων ο πατέρας, τα δύο αδέλφια και ο πρώην αρραβωνιαστικός της για... λόγους «τιμής».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ