Τετάρτη 28 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Συμφωνία «Χαμάς» - «Φατάχ» για τον επόμενο πρωθυπουργό

Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας χαιρέτισαν τη συμφωνία
Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας χαιρέτισαν τη συμφωνία
ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Ετοιμη να παραδώσει τα ηνία και την «πλήρη ευθύνη» στη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση ενότητας, που αναμένεται να συγκροτηθεί τις επόμενες λίγες μέρες, δήλωσε χτες εκπρόσωπος της ισλαμικής κυβέρνησης της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας κατά την τελευταία σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η επικείμενη συγκρότηση της παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας από στελέχη της «Χαμάς» και της «Φατάχ» αναμένεται να οδηγήσει σε εκλογές τα Παλαιστινιακά Εδάφη σε Δυτική Οχθη και Λωρίδα της Γάζας από το τέλος τρέχοντος έτους ή τους πρώτους μήνες του 2015.

Από το βράδυ της Δευτέρας, στελέχη της «Χαμάς» και της «Φατάχ» συμφώνησαν ότι ο πρωθυπουργός της παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας θα είναι ο Ραμί Χαμντάλαχ, ενώ κατέληξαν και στα ονόματα των περισσότερων υπουργών.

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Αρχής ότι ο Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς θα μεταβεί στις 6 Ιούνη στο Βατικανό, όπου θα βρίσκεται και ο Ισραηλινός Πρόεδρος Σιμόν Πέρες για να προσευχηθούν με τον πάπα Φραγκίσκο, με στόχο για την επίλυση του μεσανατολικού προβλήματος και την επίτευξη μόνιμης και διαρκούς ειρήνης στην περιοχή. Οι δύο ηγέτες αποδέχτηκαν, με αυτόν τον τρόπο, σχετική πρόσκληση που τους απηύθυνε την Κυριακή από τη Βηθλεέμ ο πάπας Φραγκίσκος.

  • To σπήλαιο της Γέννησης στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Οχθη, υπέστη ζημιές από φωτιά που ξέσπασε από καντήλι νωρίς χτες το πρωί, λίγες ώρες έπειτα από την αναχώρηση του πάπα Φραγκίσκου από τους Αγίους Τόπους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ