Τετάρτη 28 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Βρέθηκε ο χώρος κράτησης των απηγμένων μαθητριών

AMΠOYTZA.--

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή ανώτατου Νιγηριανού στρατιωτικού αξιωματούχου ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας γνωρίζουν την τοποθεσία παράνομης κράτησης περίπου 300 μαθητριών, που έχουν απαχθεί από ενόπλους της ισλαμικής εγκληματικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, αλλά αποκλείει, προς το παρόν, το ενδεχόμενο έναρξης επιχείρησης διάσωσής τους εξαιτίας φόβων για την ασφάλεια των κοριτσιών.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε νιγηριανά ΜΜΕ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, πτέραρχος Αλεξ Μπάντε, σημειώνοντας: «Τα καλά νέα για τους γονείς των κοριτσιών είναι ότι ξέρουμε που βρίσκονται αλλά δεν είμαστε σε θέση να σας το πούμε. Εκεί που κρατούνται μπορούμε να κάνουμε χρήση βίας; Δεν μπορούμε να σκοτώσουμε τα κορίτσια μας στην προσπάθειά μας να τα πάρουμε πίσω».

Ο πτέραρχος είχε, προφανώς, κατά νου την αιματοβαμμένη στρατιωτική επιχείρηση που έγινε στο Σοκότο το Μάρτη του 2012 για την απελευθέρωση ενός Βρετανού και ενός Ιταλού μηχανικού, που κρατούνταν όμηροι από τους απαγωγείς τους και η οποία έληξε με το θάνατο των θυμάτων και των δραστών.

Νωρίτερα, ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 54 στρατιώτες σε ενέδρα, που έστησαν κατά μιας στρατιωτικής περιπόλου στην κεντρική πολιτεία Πλατώ και σε επίθεση κατά αστυνομικών και στρατιωτικών στην πόλη Μπούνι Γιάντι, της Βορειοδυτικής Νιγηρίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ