Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Εχουν αγωνία για την εξασφάλιση ρευστότητας στους καπιταλιστές

«Το σίγουρο είναι ότι είναι μια κυβέρνηση η οποία είναι χωρίς καύσιμα, δεν έχει να πει κάτι καινούργιο και φαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της συγκυρίας», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, σχετικά με τον ανασχηματισμό, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ρ/σ «Κόκκινο».

Η διευκρίνιση για το ποιες είναι οι απαιτήσεις της συγκυρίας, στις οποίες μια κυβέρνηση αστικής διαχείρισης πρέπει να ανταποκριθεί, ήρθε όταν ο Π. Σκουρλέτης απάντησε για τη χτεσινή συνάντηση Τσίπρα - Ντράγκι στη Φρανκφούρτη λέγοντας ότι κεντρικό θέμα της είναι η πρόταση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Χρειάζεται δηλαδή μια κυβέρνηση, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα διαπραγματευτεί «κούρεμα» του χρέους ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, πλάι σε πόρους που θα διεκδικήσει απ' την ΕΕ για τον ίδιο σκοπό. Οι λαϊκές ανάγκες θα συνεχίσουν να συμπιέζονται, κάτι που αποτελεί και προϋπόθεση για το άνοιγμα έστω της συζήτησης των μέτρων που θα στηρίξουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Ακριβώς την ίδια άποψη εξέφρασε και ο επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας, Π. Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ. «Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ντράγκι είναι μια συνάντηση ουσίας. Το μέγα θέμα για την Ελλάδα αυτή την ώρα είναι το χρέος και συγκεκριμένα η ανάγκη για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, που αποτελεί προϋπόθεση για να ανασάνει η χώρα», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ