Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΕΞ ΕΕ - ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Με γνώμονα τα συμφέροντα των μονοπωλίων

«Συνάντηση» υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με ομολόγους τους του Αραβικού Συνδέσμου διεξάγεται σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, η οποία λήγει στα τέλη αυτού του μήνα. Στόχος η διείσδυση ευρωενωσιακών μονοπωλίων στις αραβικές χώρες, η προσέλκυση λιμναζόντων αραβικών κεφαλαίων για «επενδύσεις» στα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Οπως λέγεται επισήμως, η «υπουργική συνάντηση» «θα προσφέρει την ευκαιρία να διερευνηθεί η ενίσχυση του διαλόγου και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και των χωρών - μελών του Αραβικού Συνδέσμου». Στο σημερινό πρόγραμμα, τις εναρκτήριες ομιλίες αναμένεται να κάνουν η Κάθριν Αστον εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, ο Ναμπίλ Ελ Αράμπι γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, ο Μεζουάρ Σαλάχ Εντίν υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκο, και ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Βενιζέλος προγραμματίζεται να έχει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αλγερίας, του Λιβάνου και της Παλαιστινιακής Αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ